Hirdetés

Koncepcióképeket mutatott a konzoljáról a Slightly Mad Studios

Pár nap alatt sokat gyorsultunk, most már 180 képkocka/másodpercnél tartunk 4K-s felbontás mellett, VR módban.

Az elmúlt hét végén számoltunk be arról, hogy konzolt fejleszt a Slightly Mad Studios. Azóta a vállalat vezetője elkezdte megmutatni a koncepcióképeket, amelyek egyébként tényleg elég pofásak, de csak tervek, a végtermék másképp nézhet majd ki.

Hirdetés

Az igazi érdekesség, hogy Ian Bell, a vállalat elnök-vezérigazgatója beszélt a technikai igazgatóval, és a korábbi bejegyzéséhez képest módosította a kijelentéseit. A Mad Box nevű szerkezet 180 képkocka/másodpercre lesz képes 4K-s felbontás mellett, VR módban, ami szemenként 90 képkocka/másodpercet jelent. Virtuális valóság nélkül a 4K-s felbontás marad, viszont a sebesség szempontjából másodpercenként 120 képkocka lesz megcélozva. Alig telt el tehát pár nap, és máris komoly gyorsulást sikerült bejelenteni.


(forrás: Ian Bell Twitter) [+]

A Slightly Mad Studios egyébként úgy néz ki, hogy ezt tényleg komolyan gondolja, dacára annak, hogy a felhasználók visszajelzései eléggé vegyesek. Ahhoz túl keveset tudni, hogy innen bármit meg lehessen ítélni. Az biztos, hogy a cég nagyon odapakolt az ígéretekkel, főleg az új teljesítménycélokkal, ami azért nem mindig sül el jól. Azt is figyelembe kell venni, hogy a vállalat konkrétan a Microsoft és a Sony megoldásait célozná, hiszen jelenleg ezekhez hasonlítják magukat. Mindez egyrészt ambiciózus, másrészt találni kell pár befektetőt, hogy azt a dollármilliárdos szintet közelítő pénzmennyiséget előteremtsék, amivel a célok abszolválhatók. Ezen fog leginkább múlni a Mad Box sikere, hiszen igen jelentős kezdőtőke nélkül nem lehet elég olcsón adni az elméletben bivalyerős gépet, így a veszteségeket nem tudja majd benyelni a gyártó, hogy azok később korrigálhatók legyenek a szoftvereladásokkal, kiemelve itt az exkluzív címeket, amelyek fejlesztése szintén nem kevés pénzbe kerül.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés