Ma már kuriózum: hat PCI aljzat egy alaplapon

A mai alaplapok többségének még fix tartozéka a PCI bővítőaljzat, de szerepét egyre inkább kezdi átvenni a PCI Express. Ezzel együtt sok területen, különösen az iparban használt számítógépekkel szemben követelmény lehet, hogy több PCI, sőt akár régi ISA kártyát is tudjanak fogadni. Efféle igényeknek tesz eleget a DFI ACP üzletága, amely alaplapjaival nem csupán a régebbi szabványokat követő eszközök alkalmazására ad módot, de hosszú termékciklusaival is az ipari felhasználást szolgálja.

A DFI legutóbbi terméke az ATX formátumú LT600-DR alaplap, amely az Intel 945G + ICH7R chipsetje köré épül, vagyis legfeljebb 1066 MHz-es rendszerbusszal bíró, LGA775-ös processzorokat támogat. Az északi hídba beépítették a GMA950 grafikus vezérlőt, a déli híd pedig a négy SATA porton RAID 0, 1, 0+1 és 5 kötetek kezelésére teremt lehetőséget, de nem hiányzik az IDE csatorna sem.

Bővítőkártyákat egy PCI Express x16, valamint – és itt ez a lényeg – hat hagyományos PCI aljzatba lehet illeszteni. A lapon két darab Realtek gyártmányú Gigabit Ethernet vezérlő dolgozik, az audiokodek 5.1 csatornás Realtek ALC662. A hangrendszer analóg kivezetései mellett megtalálható még hátul két PS2, egy soros, egy párhuzamos és négy USB 2.0 port, míg monitort D-Sub csatlakozóra lehet kötni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DFI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés