CES 2019: megújul az LG nagy teljesítményű partihangrendszer sorozata

Érdekes karaoke funkciót kaptak az XBOOM termékcsalád új tagjai.

Hirdetés

Az LG évekkel ezelőtt vezette be jellegzetes, erőteljes formai elemekkel operáló XBOOM termékcsaládját, amelybe a megszokottnál nagyobb teljesítményű hangeszközök tartoznak. Ezeket a vállalat kimondottan olyan berendezéseknek szánja, amelyekkel akár egy nagyobb szabású buli is feldobható.  Ennek érdekében pedig olyan funkciókkal látták el a masinákat, amelyek egyáltalán nem mondhatóak szokványosnak.

Új LG XBOOM hangeszközök
Új LG XBOOM hangeszközök [+]

A DJ Star használatával az egymást követő zenék fokozatosan felhangosíthatók és lehalkíthatók, futurisztikus hangzással dobhatók fel. Ráadásul az LG állítása szerint a felhasználók akár úgy is scratchelhetnek, mint egy profi lemezlovas. Ezenkívül a Cross Fader funkcióval a két különböző forrásból származó hang keverhető össze zökkenőmentesen. A Party Accelerator a hangerő felerősítését villogó fénnyel teszi hatásosabbá, a könnyen használható DJ alkalmazás pedig – amely iOS és Android platformon is elérhető – számos olyan effekthez nyújt hozzáférést, mint a Scratch Mixing vagy a DJ Loop.

A 2019-es LG XBOOM készülékek új funkciója a Karaoke Star, amely szinte bármelyik hangfájlról képes eltüntetni az éneksávot, teret engedve a felhasználóknak, hogy kieresszék a hangjukat, daloljanak mindenki örömére. A 18 egyedülálló vokális hanghatás tökéletesen illeszkedik az új Multi-Colour Lighting funkcióhoz: a számos előre beállított partifény opcióval a különleges világítási effektek szinte bármilyen zeneszámmal és ritmussal szinkronba hozhatók.

Az új zászlóshajó egyébként a kisméretű CL98 modell, amely 3500 watt kimeneti teljesítményre képes, emellett pedig egy olyan kompressziós kürttel szerelték fel, ami magasabb frekvencián is pontos és részletgazdag hangzást tesz lehetővé. Egy másik új termék, az LG prémium kategóriás XBOOM OL100 modellje az erőteljes, 2000 Wattos kimeneti teljesítmény mellett a vállalat saját szabadalmát is megkapta: az egyedi hangerősítő kürt a hangszóró membránja mögött összesűrített levegőt az akusztikus hangnyomás létrehozásához az erősítőcsatornán keresztül áramoltatja, így a létrehozott magas frekvenciás hangokat és basszust a felhasználók nem csak hallhatják, de érezhetik is. A készüléket egy Meridian Mode nevű funkcióval is ellátták, amelyet a brit audiocég, a Meridian szakértőivel együtt fejlesztett ki az LG. Ez a beállítás elméletileg tisztább hangzást és basszust eredményez lejátszás közben, így az LG szerint a fogantyúval és görgővel felszerelt OL100 jó lehet azok számára is, akik otthon, pihenés mellett szeretnek zenét hallgatni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés