Magyarországon is bemutatkoztak az elit LG OLED tévék

Hirdetés

2016-ban Budapesten rendezték meg az LG Innofest 2016 névre hallgató eseményt, ahova a kontinens minden országából érkeztek a vállalat meghívott partnerei. Wayne Park, az LG európai régiójának vezetője elmondta, a jövőben továbbra is céljuk, hogy a lehető legjobb minőségű, innovatív termékekkel stabilizálják, erősítsék piaci pozícióikat. Ennek érdekében határoztak a Signature család létrehozásáról, amelybe több termékcsalád csúcskategóriás modelljei tartoznak.

LG Innofest Europe 2016
LG Innofest Europe 2016 [+]

A mosógép, hibrid légtisztító, side-by-side hűtőszekrény mellett E6 és G6 sorozatú OLED televíziók is e kiemelt csoport tagjai. A modell megkapta az UHD szövetségtől az Ultra HD Premium minősítést, ami azt tanúsítja, hogy a 10 bites, mindössze 2,57 mm vastag panellel ellátott készülékek biztosítják a HDR és 4K tartalmak megjelenítését, képesek lefedni a DCI színtartomány 99 százalékát, a legnagyobb fényerejük eléri az 540 cd/m² értéket.

LG Signature OLED tv
LG Signature OLED tv [+]

Megkapták a vállalat ColorPrime Pro technológiáját, amely a vállalat munkatársaitól kapott információk értelmében minden korábbinál nagyobb színgazdagságot szavatol. Természetesen nem hiányzik belőlük a továbbfejlesztett webOS 3.0 operációs rendszer sem, amely tovább gyorsult a tavalyi évhez képest. Emellett olyan új funkciók kerültek bele, amelyekkel például valós időben nagyítható ki a tartalom egy része, illetve lehetővé válik a vezeték nélküli úton csatlakoztatott telefonokról alkalmazások átmásolása és futtatása.

LG Signature OLED tv
LG Signature OLED tv [+]

A fejlesztések során arra törekedtek, hogy a kép- és hangminősége a lehető legjobb legyen. Ennek érdekében a készülékeket ellátták egy integrált, az egyszerű falra akasztás érdekében fel is hajtható Harman Kardon hangprojektorral, ami alapvetően meghatározza külsejüket. A dizájn szempontjából másik fontos elem az a vékony üveglap, amely kissé túllóg a kijelzőn, és ezáltal mintegy keretbe foglalja azt. Azt egyelőre még pontosan nem lehet tudni, hogy hazánkba mikor és milyen áron kerülnek majd boltokba ezek a modellek, de reméljük már nem kell sokat várni erre. Az eseményen alkalmunk nyílt működés közben is kipróbálni a televíziókat, és ennek alapján valóban egészen kimagaslónak tűnik a képminőségük. Bízunk benne, hogy minél hamarabb ki tudjuk majd próbálni tévéadásokkal, és a saját, felfrissített médialejátszós csomagunkkal is, erre mindenesetre ígéretet kaptunk a vállalat hazai képviseletétől.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés