Az LG Optimus Vu lesz a Samsung Galaxy Note ellenfele

Hirdetés

A Samsung tabletet és telefont összedolgozó hibrid készüléke érdekes színfoltja a kínálatnak, éppen emiatt a kettőssége miatt azonban sokan nem igazán tudják hova tenni a dolgot, a koncepció mind a szaksajtó, mind pedig a felhasználók véleményét megosztotta. Az LG azonban úgy tűnik, hogy lát fantáziát az elképzelésben, ugyanis a hetek óta keringő pletykák a napokban hivatalos megerősítést nyertek: jön az Optimus Vu, a Galaxy Note közvetlen vetélytársa. A sajtóközlemény egy héttel hamarabb érkezett, hiszen mindenki a hamarosan induló Mobile World Congress (MWC 2012) idejére datálta a bejelentést, de úgy tűnik, hogy az LG nem akart tovább várni. Annyi baj legyen.


[+]

A „szélesvásznú” telefonokhoz és tabletekhez szokott szemnek – a képek alapján – a képarány a legszembetűnőbb furcsaság, mely az iPadekhez hasonlóan 4:3 arányú. Az LG állítása szerint könyvolvasás, navigáció vagy éppen kézzel írt jegyzetek készítésénél ez a kényelmesebb és hatékonyabb formátum. Az 5 hüvelykes IPS panel felbontása ehhez igazodva 1024x768, fényereje 650 nit, vagyis a képminőség minden bizonnyal rendben lesz. Lévén Galaxy Note konkurens, természetesen az érintőkijelző a stylusos bevitelt is támogatja, ehhez a csomagban egy ergonomikus, gumírozott mutatóeszközt mellékelnek.


[+]

A hardver teljesíti a modern kor követelményeit, az Optimus Vu lelkét ugyanis egy 1,5 GHz-es, duplamagos Qualcomm Snapdragon SoC képzi, ami mellett 1 GB DDR2-es rendszermemória és 32 GB kapacitású háttértár (eMMC) teljesít szolgálatot. A hátlapi 8 megapixeles kamera autófókuszos és LED-es segédfényt is kapott, az előlapon pedig egy 1,3 megapixeles kamera hívatott kiszolgálni a videohívásokat. A termék LTE és 3G mobilkommunikáció mellett Wi-Fi Direct és DLNA kompatibilitással is bír, valamint szerencsére egy HDMI csatlakozó is a repertoár része. A készülék 139,6 x 90,4 x 8,5 mm-es mérete és 168 grammos tömege valamivel moderáltabb a Galaxy Note adottságainál, viszont 2080 mAh-s akkumulátora karcsúbb vetélytársa 2500 mAh-s telepénél.


[+]

Szoftveres szempontból már közel sem ilyen rózsás a helyzet, ugyanis az LG újdonsága Android 2.3-as (Gingerbread) operációs rendszerrel érkezik, de a gyártó ígéretet tett rá, hogy három hónapon belül elérhetővé teszi a 4.0-s (Ice Cream Sandwich) frissítést. A termék koreai megjelenése márciusban várható, ám nemzetközi forgalmazásáról még nem érkezett információ, de bizonyára erre sem kell majd sokat várni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés