Több, mint kétszeresére növeli OLED gyártókapacitását az LG

Épül egy új gyár, ami állítólag a költségek radikális csökkenését hozza magával.

Az LG már korábban is szeretett volna egy OLED panel gyárat létrehozni Kínában, ám ezt akkor a dél-koreai kormány megtorpedózta. A közelmúltban viszont áldásukat adták az ötletre, úgyhogy megépülhet az üzem.

A kantoni üzem látványterve
A kantoni üzem látványterve [+]

A tervek szerint a 2019-ben már havonta 60 000 nagy OLED megjelenítő (ezeket vágják szét később kisebb darabokra, például az 55 és 65 hüvelykes tévékhez) gördülne le a gyártósorokról, ha pedig teljes gőzzel üzemel majd, akkor ez a szám 90 000-re is felkúszhat. Az új, úgynevezett 8,5 generációs, kantoni üzem jelentőségét jól mutatja, hogy az LG jelenleg havi 70 000 ilyen nagy megjelenítő előállítására képes, tehát pusztán ezzel az egy egységgel több, mint a duplájára növelheti a kapacitását.

A 4,5 milliárd dolláros beruházási költséget nem egyedül az LG állja, hiszen "helyi" befektetők (azaz a kínai állam) is beszálltak az üzletbe. Amennyiben minden jól megy, és a kantoni gyár tényleg megkezdi a termelést, az az iparági szakértők szerint a nagyméretű OLED kijelzők árának radikális csökkenését vonhatja maga után. Erre szükség is van, hiszen az ilyen technológiára épülő készülékek, pont a panel miatt, még mindig lényegesen drágábbak, mint a legtöbb LCD televízió.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés