CES 2013: okos LG Blu-ray lejátszó és vezeték nélküli hordozható audioeszköz

Az LG az utóbbi években igen stabil pozíciókat épített ki a kommersz otthoni audiotermékek piacán. Ez többek között annak köszönhető, hogy a hagyományos házimozi szettek mellett folyamatosan bővítették palettájukat. Kezdetben csak a hangprojektorokkal, de tavaly már az első dupla dokkolós hangsugárzóval is előálltak, idén pedig már egy hordozható eszközt is bemutattak Las Vegasban.

LG NP6630
LG NP6630 [+]

Ez utóbbi, azaz az NP6630 áráról és akkumulátorának kapacitásáról a gyártó nem szolgált információval, így sajnos nem tudjuk, hogy az elektromos hálózatról lekapcsolva mennyi ideig bírja a strapát. Azt viszont elárulták, hogy a maximális teljesítménye 20 watt, támogatja az NFC, az AirPlay és a Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli technológiákat, ebből következik, hogy a terméket elsősorban a kompatibilis személyi mobil eszközök mellé szánja a cég.

LG ND8630
LG ND8630 [+]

A tavalyi ND5520-hoz képest a 2013-as dupla dokkolós készülék, az ND8630 50 wattos teljesítménynövekedéssel kecsegtet, azaz maximum 80 watt leadására képes. Minden más viszont maradt: Tehát a készülék képes az iOS és az Android operációs rendszert használó tabletek és okostelefonok egyidejű kezelésére, emellett ez is támogatja a Bluetooth és az AirPlay eljárásokat.  Ráadásul még egy hangulatlámpát is elhelyeztek rajta, aminek a fényereje egy szenzornak köszönhetően automatikusan igazodik a külső körülményekhez.

LG BP730
LG BP730 [+]

Ára még viszont ennek sincs, hasonlóan a BP730 típusjelzésű Blu-ray lejátszóhoz. Ez a BDXL és az SACD szabványokon kívül gyakorlatilag minden jelenleg használatos lemeztípussal elboldogul, azaz a 3D filmek lejátszását is biztosítja. Az már nem túl meglepő, hogy bizonyos Smart TV alkalmazások futtatása is adott, viszont az érdekesebb, hogy Video-On-Demand (VOD) hozzáféréssel is rendelkezik. Azaz a segítségével elérhetőek a Netflix, a Hulu Plus, és a Pandora által kínált szolgáltatások. Vezérlését a továbbfejlesztett Magic Remote távvezérlő segíti elő, kétmagos processzorának köszönhetően pedig alkalmas az úgynevezett All-in-One keresések futtatására: ez egy olyan funkció, amely összegyűjti a keresési eredményeket a VOD és az alkalmazások számára, és meg is jeleníti azokat ugyanabban a böngészőben. Ennek eredményeként a keresett tartalmak így gyorsabban elérhetőek, mint korábban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés