Hirdetés

LG D2343 Cinema 3D monitor, végre IPS panellel és Dual Play képességgel

Az LG 23"-es méretben már régóta árul passzív polarizációs szemüveggel használható, úgynevezett Cinema 3D monitort, de a D2342P típusjelzésű modell TN+film panellel került piacra. Sajnos a januári CES-en bemutatott IPS-es verzió, azaz a D2343 eddig (hivatalos forrásból) nem volt kapható idehaza, de a vállalat hazai képviseletének mai bejelentése értelmében erre már nem kell sokáig várni.


[+]

Habár a típusszámozásban a TN+film és az új IPS paneles modell között alig van különbség, szerencsére más területen ez nincs így. A D2343P új külsőt kapott, változott a talp és a kijelző formája (vastagabb lett), de a gombok elhelyezése is árulkodó. Ami pedig a technikai paramétereket illeti, az IPS egyértelmű előnyökkel szolgál. Ezek közül a széles betekintési szögeket említenénk, ami nem csak filmnézésnél fog jó szolgálatot teljesíteni, hanem a Dual Play funkció esetén is, amikor két játékos egymást nem zavarva játszhat egyazon monitoron anélkül, hogy a képet a klasszikus értelemben véve két részre kéne osztani.

A trükk a 3D-hez is használt FPR rétegben van, ugyanis a dual play esetén az egyik játékos csak a páratlan, míg a másik az eltérő képtartalommal bíró páros sorokat látja – ehhez speciális dual play szemüvegekre van szükség, aminek lencséi egyformán, de fejenként különböző irányban polarizáltak, hogy kiszűrjék a másik fél számára vetített képet.

Szintén új funkció a 3D effekt mód, mely a jobb mélységélesség érdekében élesíti a 3D-s képek széleit, illetve bekerült a Super+ képjavító eljárás, ami állítólag nem csak SD, hanem HD és Full HD anyagok esetén is hatásos. A további műszaki paraméterek között Full HD felbontást, 5 ezredmásodperces válaszidőt, sRGB színtartományt és 250 cd/m² maximális fényerőt olvashatunk, mely utóbbi 3D módban 100 cd/m²-re csökken. A képi tartalmak fogadásáról a D2343 HDMI, DVI és D-Sub bemenete gondoskodik, a kábelvezető pedig segít rendet tartani a kábelek rengetegében. Sajnos az állvány nem sok állítási lehetőséget kínál, de legalább falra szerelhető.

A D2343 monitor hamarosan a boltok polcára kerül, ajánlott bruttó fogyasztói ára 59 990 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés