Lézeres Logitech egerek játékosoknak

Hirdetés

A Logitech a G szériával bővíti játékosoknak szánt egerei választékát, az újfajta mutatóeszközök első típusai szeptemberben kerülhetnek az üzetek polcaira. A G7 Laser Cordless Mouse és a G5 Laser Mouse egyaránt lézeres letapogatást használ; a szenzor felbontása maximum 2000 dpi, amely a görgető melletti kis gombokkal használat közben is 800 vagy 400 dpi-re csökkenthető. Még finomabb beállítást tesz lehetővé a SetPoint szoftver, melynek révén a felbontás vízszintes és függőleges irányban külön is módosítható. Az elektronika másodpercenként 6,4 millió pixelnyi adatot dolgoz fel; a pozícionálás a gyártó szerint 20g gyorsulásig, illetve – felülettől függően – 1,15-1,65 m/s sebességig megbízható marad. Az USB porton keresztül a két egér másodpercenként 500-szor küld adatot a számítógépnek, egyedül régebbi operációs rendszerek (Windows 98/Me) alatt szabályozza le ezt az értéket 125-re az illesztőprogram.

A G7 Laser Cordless Mouse a Logitech első vezeték nélküli játékosegere. Bár az akkumulátor kímélése érdekében az eszköz energiatakarékos üzemmódba tud kapcsolni, a türelmi idő a szokásosnál hosszabb: egy perc. USB-s vevőegységével a 2,4 GHz-es rádiófrekvencián tartja a kapcsolatot az egér, amely zavaró körülmények észlelésekor – a Bluetoothhoz hasonlóan – másik csatornát választ az adatátvitelhez a rendelkezésre álló 24 közül.

Kis kijelzőjéről az aktuális felbontás mellett az akku állapota olvasható le; a lemerülésre a felhasználó által beállított szint elérésekor kezd figyelmeztetni. A tömeg csökkentése érdekében a gyártó lítiumion akkumulátort mellékel az eszközhöz, mégpedig mindjárt kettőt, hogy táplálási gondok ne akadályozzák a használatot. Irodai alkalmazás esetén mintegy 4,5 napig tart ki egy akku, intenzív, megszakítás nélküli játék pedig 7 órán keresztül űzhető egyetlen töltéssel.

Az a kis rekesz, melyet a G7-esben az energiaforrás fogadásához képeztek ki, a G5 Laser Mouse nevű modellben egészen más célokat szolgál: a felhasználó 16 darab 1,7, illetve 4,5 grammos nehezékkel pontosan a saját igényeihez szabhatja az egér súlyát, súlyeloszlását. A G5-ös esetében az állandó táplálásnak köszönhetően lemondtak az energiatakarékos üzemmódról.

A G7 Laser Cordless Mouse 99,90 eurós ajánlott áron kerül az üzletekbe, a G5 Laser Mouse pedig 79,90 euróért lesz megvásárolható. Az alábbi képen látható G5 Laser Mouse Special Edition áráról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés