Lezajlott a GO OC 2009 első fordulója

Hirdetés

Tegnap került megrendezésre a Gigabyte nemzetközi tuningversenyének első magyarországi fordulója. A megmérettetésnek a Corner Rendezvényközpontban található Bodza Bisztró adott helyet. Szép számmal akadtak látogatók, körülbelül 50-60 ember volt kíváncsi rá, hogyan is zajlik egy ilyen rendezvény. A jó hangulatot halk zene és a szpíker, BZ biztosította, akinek az események kommentálása mellett még kisebb ajándékok kiosztására is jutott ideje. A csapatok nem vesztegették sokáig az időt, kevéssel három óra után, a regisztrációt követő percekben az OC Team Hungary és a HUN eXtreme OC Team azonnal nekifogott az alkatrészek összeszerelésének, hogy minél hamarabb elkezdhessék a versenyt.


Speed, BZ és egy kis nitrogén [+]

A szabályoknak megfelelően mindkét csapatból két versenyző foglalkozhatott csak a tényleges tuninggal, de Speed így is tevékenyen kivette a részét a folyékony nitrogén öntögetéséből. Ő a Fair Play díjat is megpályázhatja, ugyanis nemcsak saját csapatának segédkezett, hanem az OC Team Hungarynek is segített döntögetni a közel 100 kg-os dewart.


Készülődés [+]

Az első megmérettetés a SuperPI 8M teljesítése volt. Ezt versenyszámot a HUN eXtreme OC Team nyerte, 1 perc 39,078 másodperces eredménnyel teljesítették a kitűzött feladatot. Az OC Team Hungary csapata kicsivel több mint három másodperccel lemaradva, 1 perc 42,375 másodperces eredményt ért el. Ez a végső értékelés szempontjából is meghatározó volt, mivel a verseny elsősorban az extrém processzortuningról szólt, így a második versenyszám már kevésbé volt hangsúlyos az értékelésnél.


Élesben (Balra a HUN eXtreme OC Team, jobbra az OC Team Hungary) [+]

A két összecsapás között a csapatok is magukhoz vehettek némi tuningot, ami többféle szendvicsből, üdítőből, teából, kávéból és süteményekből állt, s ezekből természetesen bőven jutott a látogatóknak is. A második fordulóban, a 3DMark06 tesztben az OC Team Hungary remekelt jobban, 22 442 pontot értek el, míg az HUN eXtreme OC Team 21 746 pontot tudott felmutatni.


3DMark06 eredmények [+]

Az összesítés során a SuperPI eredményekért az első helyezett 12, a második pedig 10 pontot kapott, a 3DMark helyezések kisebb súlyozással számítottak, így 6 és 5 pont járt értük. A végeredmény 17:16 lett a HUN eXtreme OC Team javára, akik ezzel továbbjutottak a GO OC 2009 következő fordulójába, amely Prágában kerül megrendezésre. A rendezvény végén még egy sorsolás következett, ahol két Gigabyte plexi számítógépház, egy digitális képkeret és egy GA-X58-UD4P alaplap is gazdára talált a látogatók között.


A látvány kedvéért [+]

A látvány kedvéért egy kis szárazjég is érkezett a verseny közben, a végén pedig „véletlenül" a megmaradt folyékony nitrogén is kiborult.


A szervezők és a csapatok [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés