Hirdetés

Levegőre teszi a gépet a Xigmatek Perseus

Az új ház egy open air kategóriába érkező, ATX méretű, közepesen izgalmas iparosmunkának tűnik.

Akinek még az edzett üveg sem elég átlátszó, annak ott vannak az open air házak: ezekben szó szerint a friss levegőre tehetjük ki az összeszerelt konfigurációt. Itt általában a hagyományos „kocka” kialakításhoz sem szoktak ragaszkodni a gyártók, hanem igyekeznek minél furcsább szögekben megdöntve elhelyezni az alaplapot és a különböző komponenseket. Sőt, egyes projektek még ezt is továbbgondolnák – ilyen például a Canvas, amelyről mondjuk a 2018-as Computex óta nem hallottunk semmit.


(forrás: Xigmatek) [+]

Ehhez képest jóval visszafogottabb, de azért a sarokba rejtőzőnek nem mondanánk a Xigmatek Perseus házát, amely egy erősen hátrafelé dőlő hasáb érzetét kelti. Ennek megfelelően hátrafelé dől benne az alaplap is (mely ATX, microATX vagy Mini-ITX méretű lehet), amibe aztán hét bővítőkártyát szerelhetünk. A további paramétereken néhol azért érződik, hogy a dizájn és a funkció közül az előbbi kapott nagyobb hangsúlyt: az alaplapi tálca hátoldalára egy 2,5”-es meghajtó szerelhető fel, és egy 3,5”-es HDD-nek van hely egy külön egységben. Ez utóbbit szükség esetén két 2,5”-es egységgel is kiválthatjuk. A processzorhűtőnél 170 mm-es maximális magasságban, a VGA-nál 400 mm-es maximális hosszban gondolkozhatunk, ha pedig vízhűtéssel szerelnénk fel a gépet, egy 240 mm-es radiátor a legnagyobb, amit a Perseus fogadni képes. Ez a felső panel alatt helyezkedhet egyébként el – emellett még négy másik 120 mm-es ventilátorral dobhatjuk fel a szellőzést. A gyári csomaghoz öt darab RGB-s ventilátor is tartozik vezérlővel. Itt két opciónk van: az EN44443-as packban öt szimpla világító légkavarót kapunk, az EN44450-ben viszont ARGB-s megoldás lapul, így a mellékelt vezérlő mellett az alaplapi rendszerrel is összekapcsolhatjuk őket.

A gépház befoglaló méretei 610 x 540 x 210 mm (mélység, magasság, szélesség), és nincs híján csatlakozóknak sem, amelyek felül érhetők el. Itt két USB 3.0 és egy kombinált 3,5 mm-es hangcsatlakozó foglalja a helyet. Pontos árról egyelőre nem közöltek információkat.

Előzmények

Hirdetés