Letöltések számítógép nélkül

Az Asus bemutatta legújabb, vezeték nélküli kommunikációra is képes útválasztóját. A WL-500g Premium funkcionalitását tekintve a WL-500g Deluxe tudására alapoz, azonban azt több ponton kiegészíti, míg megjelenésében a gyártó nemrég bemutatott MIMO-s routerére hajaz – talán egységesül az Asus hálózati eszközeinek eddig kissé szokatlanul sokarcú formaterve?

Hirdetés

A WL-500g Premium egy belső és egy külső antennával rendelkezik; kompatibilis az IEEE 802.11b/g szabványokkal, ám az elődhöz hasonlóan a gyártó által BroadRange-nek nevezett eljárás kedvező esetben háromszorosára emelheti hatósugarát, míg az Afterburner az adatátviteli sebességet növelheti mintegy 35 százalékkal a 802.11g specifikációhoz képest. A router kábel- és xDSL-modemekhez kapcsolható, négy Fast Ethernet porttal is rendelkezik.

Az alapkonfigurációt az EZ Setup gomb segíti, de beállításai persze finomhangolhatóak is. Ismeri a WEP és WPA biztonsági protokollokat, SPI tűzfalában többszintű szűrési szabályrendszer érvényesíthető. A médiafolyamok megfelelő továbbítása érdekében támogatja a Wi-Fi Multimedia (WMM) szolgáltatást (de a sávszélesség portonként vagy IP-címenként manuálisan is szabályozható), az UPnP és médiaszerver funkció révén pedig egyebek mellett hálózati médiaklienseket is ki tud szolgálni.

A router két USB 2.0 porttal is rendelkezik, melyekre nyomtató vagy akár webkamera is ráköthető, a csatlakoztatott külső tárolóegységeket pedig FTP protokollon keresztül lehet elérni. A legfontosabb újdonság mégis a Download Master funkció, mely BitTorrent, HTTP és FTP protokoll használatával képes letölteni fájlokat egy USB-s merevlemezre. Csak a letöltési lista összeállításához van szükség PC-re, ezután a router maga végzi a feladatot; felügyeletre mindeközben távolról, az interneten keresztül is lehetőség nyílik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés