Hirdetés

Letépték az iPad Pro 9.7 ruháját és feltárták a belsejét

Nemrég jelentette be az Apple, hogy egy újabb Pro jelzésű táblagépet küldenek a piacra, ami a 12,9" képátlójú iPad Pro kisebb testvére lesz. A 9,7"-es kijelzőjével ellátott új Pro tablet meglehetősen vegyes benyomást kelt, sok dolgot örökölt a nagyobbik testvértől és a legújabb iPhone-októl, de rettentő sokban hasonlít az iPad Air 2-re, ami szintén ebben a a méretkategóriában játszik.


(forrás: iFixit.com) [+]

Nem kerülte el az iFixit csapatának figyelmét sem az új táblagép, amit darabjaira robbantottak, hogy megvizsgálják a termék javíthatóságát, illetve kiderítsék, pontosan milyen komponensekből is építkeztek a mérnökök. Az Apple A9X SoC nem meglepetés, ahogyan a 2 GB RAM sem az, ám ez utóbbiról most már tudni lehet, hogy az LPDDR4 típusú memória a Samsung műhelyéből került ki. Az adattároló a 32 GB-os modellben az SK Hynix gyártmánya, a két PMU-t a Broadcom BCM15900B0 adja, a Wi-Fi modul pedig az Apple 339S00109 jelzést viseli. Ezenkívül a hattengelyes giroszkóp és gyorsulásmérő az iPhone SE-ben is használt InvenSense EMS-A, az NFC vezérlőchip és a töltő IC pedig az NXP gyártmánya. A további chipek és a róluk készült fotók az iFixit weboldalán tekinthetők meg.


(forrás: iFixit.com) [+]

Összességében nem sok jót sejtet, a javíthatóságot értékelő 10 pontos skálán csupán két pontot kapott az Apple újdonsága. Ennek oka, hogy a termék rettentően nehezen szerelhető megfelelő instrukciók hiányában, így jobb, ha – pláne megfelelő eszközök hiányában – senki sem áll neki otthon. Ahogy az iFixit fogalmazott, 30 perces körömtépő melegítésre, vakon keresgélésre és feszegetésre volt szükség, mire ki tudták nyitni. De hasonlóan macerás az akkumulátor (27,97 Wh; 3,82 V; 7306 mAh) kiszedése, ami nincs ugyan beforrasztva a helyére, de nagyon erős ragasztóval rögzítették, és most nincsenek fülek, amik megkönnyítenék a kiszedést. Illetve az is kiderült, hogy a kijelzőpanelt és az előlapot egybeolvasztották, ami ugyan könnyít valamennyit a feltáráson, de egyben rizikósabbá is teszi a procedúrát. Továbbá azt is sugallja, hogy a felhasználóknak jobban kell a kijelzőre vigyázni, mert felépítéséből adódóan a cseréje az eddiginél drágább mulatság lehet. Összességében az Apple rengeteg ragasztóanyagot használt fel az alkatrészek rögzítésére, ami nehézzé és időigényessé teszi a javítást.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés