Dedikált grafikus kártyával érkezik a Lenovo ThinkPad T430u

Hirdetés

A Lenovo nem bírt magával, és szinte minden olyan notebookjáról csepegtetett némi információt, melyek hivatalosan minden bizonnyal a következő héten esedékes CES-en lesznek bejelentve. Ma már hírül adtuk, hogy ThinkPad X1 kapott egy Hybrid ikertestvért, mely körülbelül 300 dolláros felárért, 1599 dolláros induló áron ARM segédprocesszorral kívánja alacsonyabban tartani a fogyasztást, ezáltal drasztikusan növelni az üzemidőt. Most azonban egy olyan masina körvonalazódik a ThinkPad T430u személyében, mely más szemszögből közelíti meg a kérdéskört.


[+]

A ThinkPad T430u az elnevezés ellenére hivatalosan nem számít Ultrabooknak. A 14”-es gép némi méret és súlytöbbletet jelent a legtöbb mai Ultrabookokhoz képest, így a nagyobb belső térnek köszönhetően több dolgot is be lehet passzírozni. Azonban még mindig könnyen szállítható marad, a gyártó állítása szerint vastagsága 20 mm, tömege pedig 1,8 kg alatt lesz, vagyis csupán picit nehezebb az Ultrabookokra vonatkozó követelménynél. Cserébe viszont opcionálisan NVIDIA VGA-val, valamint SSD mellett akár 1 TB-os merevlemezzel is rendelhető.


[+]

Túl sok információt egyelőre nem árult el a Lenovo, de azt már lehet tudni, hogy a 2 darab USB 3.0-s port és az Ethernet aljzat mellett teljes méretű HDMI és SD memóriakártyákat kezelő kártyaolvasó is lesz a T430u-n. Egyelőre a processzor az egyik leggyengébb láncszem, mert a jövőben megjelenő Intel Ivy Bridge-re szeretnének építeni, ennek következtében a piacra dobás dátuma az Ivy Bridge hatására módosulhat. A Lenovo 2012 harmadik negyedévében szeretné útnak indítani a duci „Ultrabookot” 849 dolláros indulóáron, ami azért valljuk be, csak jobban emészthető, mint a ThinkPad X1 vagy a ThinkPad X1 Hybrid ára, még ha nem is azonos szolgáltatást nyújtanak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés