Lenovo LaVie Z és Z360: pillekönnyű és szupervékony notebookok

A Lenovo még az idei, januári CES-en jelentette be, hogy a(z) NEC PC részlegével közösen tervezik a LaVie termékcsaládot, amiben két vékony és igencsak könnyű 13,3"-es modell, a 180 fokban kihajtható kijelzős LaVie Z, valamint a 360 fokos hajtogathatósággal rendelkező, hibrid tulajdonságokkal rendelkező LaVie Z360 fog beletartozni első körben.

Hirdetés

A vállalat tartotta az ígéretét, a Z modell nagyjából 850 grammot, a Z360 pedig 925 grammot nyom a mérlegen, vastagságuk pedig 17 milliméter. Hogy ez miként fog hatni a masinák teljesítményére a hőelvezetés szempontjából, az egyelőre kérdéses, mindenesetre az tény, hogy a magnézium-lítium ötvözetű masinák vékonyak és valóban roppant könnyűek lettek.


[+]

Az USA-ban már hozzáférhető modellek között hardveresen nincs nagy különbség, leszámítva, hogy a 360 fokban kiforgatható kijelzővel rendelkező Z360 érintős panelt kapott, míg a "Zét" matt felületű, nem érintős panellel szerelik. Abban viszont egyformák, hogy kijelzőik WQHD felbontást és nagy betekintési szöget kínálnak. Szintén megegyeznek az alapok, mint a Core i7-5550U processzor, a 256 GB-os SSD, a 8 GB-nyi DDR3 SO-DIMM modul, valamint az Intel Wireless 7265 (2x2) AC modul és a hatcellás akkumulátor. A kis méretbe sikerült továbbá egy HD webkamerát, HDMI és USB 3.0-s aljzatokat is bepréselni.


[+]

A fenti technikai adatok némileg eltérnek attól, amiket a vállalat első körben közzé tett, ugyanis a kínálat akkor a kisebbik modell esetében Full HD-s kijelző- és i5-ös CPU-opcióról is említést tett, valamint kevesebb tárkapacitású SSD és kevesebb RAM, valamint 4 cellás akku is szerepelt a listán. Elképzelhető, hogy a későbbiekben vagy más országokban tehát olcsóbb és/vagy más felszereltséggel rendelkező LaVie notebookok is piacra kerülnek.

Az Egyesült Államokban a Lenovo Lavie Z és Z360 Windows 8.1 operációs rendszerrel 1499 és 1699 dolláros kezdő árcédulát kapott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés