Hirdetés

CES 2012: belép a tévépiacra a Lenovo

Hirdetés

Az elmúlt években arról szóltak a hírek inkább, hogy mely cégek hagyják ott a tévépiacot, épp ezért örömteli, hogy most egy új szereplőről számolhatunk be. A kínai Lenovo bejelentette, hogy a CES 2012 névre hallgató rendezvényen bemutatják első tévéjüket, ami szerényen egy 55 hüvelyk képátlójú megoldás lesz.

Lenovo K91
Lenovo K91

A technikai paraméterekről egyelőre nem sokat tudni, valószínűleg azért, mert OEM-gyártótól szerzik be, és a vállalat inkább az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszerre fókuszál. A modellben az úgymond okos funkciókért egy 1,5 GHz-es órajelen ketyegő Qualcomm Snapdragon 8060-as SoC felel 1 GB rendszermemória társaságában. Került még bele 8 GB flashmemória a letölthető alkalmazások tárolására, és jár hozzá egy 2 GB-os SD szabványú memóriakártya is. Rendelkezik beépített mikrofonnal, valamint 5 megapixeles kamerát kapott, ami a videotelefonálás mellett képes az arcfelismerésre. Ehhez hasonlóval próbálkozott tavaly a Toshiba, ott az volt az egyik fő funkció, hogy automatikusan belője a személyhez tartozó profilt, így valószínűleg itt is ez lesz a feladata. A vezérlést egy sokoldalú, háromtengelyű giroszkópos távvezérlő segíti, amin helyet kapott egy tapipad is, és akár játékkontrollernek is használható. Emellett nem ártana egy QWERTY billentyűzet sem, de arról nem szólnak a hírek egyelőre.

A dizájn az üvegtalppal nem néz ki rosszul, de egy darabig még várni kell arra, hogy közelebbről is szemügyre vegyük, legalábbis hazánkban. Első körben hazai pályán, azaz Kínában kezdik meg a forgalmazását egyelőre ismeretlen áron.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés