Lenovo Ideapad Pro újdonságok

A hordozhatóságra koncentráló Slim modellek mellett a Pro szériából is érkezik néhány újdonság 2023-ban.

Hirdetés

Tegnap már bemutattuk a Lenovo 2023-ra tervezett IdeaPad Slim 5 és 5i gépeit, de a cég a komolyabb Pro családban is hoz újdonságokat a CES-re. Egész pontosan az AMD-s Pro 5 és inteles Pro 5i modellekről van szó, melyek természetesen a januárban bejelentésre kerülő új CPU-k és GPU-k érkezését várják csak.


[+]

Az AMD platformjára épülő Pro 5 család 14 és 16 hüvelykes monitorokkal lesz rendelhető, és ez igaz a Pro 5i-re is – ahogy ugyanis a Slim famíliánál, úgy itt is igazából csak az alapvető komponensekben lesz eltérés, a körítésben szinte alig. Ami fontos, hogy ezek a gépek lehetnek azok, ahol bemutatkozhat az AMD Ryzen 7000HS APU-széria, benne a Radeon 700M IGP-vel. Fontos, hogy amennyiben ez nem lenne elegendő, akkor a 16 hüvelykes modellnél választhatunk dedikált grafikát is az GeForce RTX 4050 vagy 3050 6GB személyében. A részletesebb specifikációkat a lenti táblázatok mutatják (ezzel kapcsolatban megjegyeznénk, hogy a Thunderbolt 4 említése nyomdahiba), itt inkább csak azt emelnénk ki, hogy a kijelzők területén megjelenik a 120 Hz-es frissítés, viszont eltűnik az OLED, az alacsony felbontás és a nagyon olcsó, 45%-os NTSC-t kínáló panel választásának lehetősége is. Megjelenik viszont a Dynamic Display Switch – más néven Advanced Optimus – mely a dedikált GPU-val rendelkező modelleknél lehetővé teszi a dGPU és a képernyő közötti direkt kapcsolatot. És ugyan a Slim modellek azok, amelyeknél a hordozhatóság fontosabb szempont, azért a Pro 5/5i 14 hüvelykes változata sem áll rosszul ezen a téren, hiszen 1,5 kg alatti tömeget és 17 mm-es vastagságot kínál nekünk. Ami a megjelenést és az árat illeti, a Lenovo 2023 májusára ígéri az előbbit, míg az utóbbinál 1099 euróról indulnak majd a számok.


[+]

Az Intel megoldásait felvonultató IdeaPad Pro 5i családnál nagyon hasonlóak az opciók, ám itt már a 14 hüvelykes változat esetében is választhatjuk az NVIDIA grafikát. Ezek a készülékek már áprilistól elérhetőek lesznek, viszont áruk 1199 euróról indul majd.

[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés