Lendületben a különleges e-bookok

Az e-könyvek piaca az utóbbi időkben nagyot változott, a kis készülékek népszerűsége folyamatosan növekszik. Elég csak az egyik, ha nem a legismertebb készüléket, az Amazon Kindle-jét nézni, amiből például a legtöbbet adta el a cég karácsony előtt. Sőt a december 25-e is úgy kerül be a történelmükbe, mint a nap, amikor több elektronikus könyvet adtak el, mint hagyományos nyomtatottat. Tehát az e-bookolvasók népszerűek, amit most már igyekszik egyre több cég kihasználni. Az idei év elején rögtön két gyártó is bemutatta új, kisméretű eszközeit.

A hordozható médialejátszókat készítő Owen az E1 típusjelzésű olvasóját leplezte le, ami az ONN márkanév alatt fog futni. A lapos készülék 170 x 120 x 11,5 mm-es, ami egy átlagos könyv méretének felel meg. A lekerekített élekkel és sarkokkal rendelkező készülékházát feketére festették, amit csak oldalt díszít egy végigfutó csík. Gombjai az 5” átmérőjű és e-ink technológiájú képernyő alá és mellé kerültek.

Owen ONN E1
Owen ONN E1

Maga a kijelző 20 sor megjelenítésére képes. Érdemes megjegyezni, hogy egy hasonló méretű, nyomtatott könyvben a szöveg körülbelül másfélszer nagyobb, 7,5”-os átlójú kiterjedéssel rendelkezhet, és a sorok száma is hasonló arányban lehet több. Az E1-en van SD kártyaolvasó, USB aljzat. Támogatja az MP3, MWA, és OGG hangfájlokat és a JPG, PNG képeket. Akkumulátora készenléti üzemmódban 25 napig is bírhatja. A megjelenése egyelőre Kínában várható, az áráról még nincs információ.

Owen ONN E1
Owen ONN E1

A másik készüléket valószínűleg a CES-es mutatja majd be a gyártó, a Skiff and Sprint. A Skiff Reader 11,5”-os e-papír kijelzővel van felszerelve, aminek 1200x1600 pixel a felbontása, ráadásul érintésérzékeny is. Ez nagyobb a Kindle DX-énél is, ami csak 9,7”-os.

Skiff Reader [+]
Skiff Reader [+]

A megjelenítőt külön a cég számára gyártotta az LG Display, érdekessége, hogy egy vékony, hajlékony, rozsdamentes acél lapra épül. A nagy felbontásnak köszönhetően jobban jeleníthetők meg a képek és a szövegekből is több férhet a képernyőre.

Skiff Reader [+]
Skiff Reader [+]

A e-bookolvasóba raktak Wi-Fi és 3G adaptert is, amivel interneten, hálózaton keresztül tölthetjük le rá az anyagokat, leginkább a cég saját boltjából, a Skiff Store-ból. Az alig fél kilós Skiff Readert átlagos használat mellett elég lesz hetente feltölteni. A pontos megjelenéséről és az árazásáról még nem nyilatkoztak.

Skiff Reader [+]
Skiff Reader [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés