Lelőtte a 3DS termékcsaládot a Nintendo

A népszerű kézikonzolokból nagyjából 76 millió darab találhatott gazdára, de az utóbbi időben inkább csak szenvedett.

A Nintendo nem túl nagy hírverés közepette felhívta rá a figyelmet, hogy leállítják a 3DS termékcsalád gyártását. A 2011-ben debütált modell mellett a sorozat számos kézikonzolt tudhat a soraiban, többek között a 3DS XL-t, a 2DS-t és a 2DS XL-t, illetve ezeknek az elmúlt években voltak felújításai is. Ezek nem is teljesítettek rosszul a piacon, hiszen máig nagyjából 76 millió eladást jegyezhettek fel. A legutóbbi hivatalos adat az év közepéről származik, és akkor 75,87 millió gépről volt szó, várhatóan később majd lesz egy pontos összesítés a teljes életútra.

Hirdetés

A Nintendo 3DS egyébként az utóbbi időben már csak szenvedett. Hónapok óta nem hozza a várt eladásokat, amelyben szerepe lehet a Nintendo Switch konzolnak is. A japán gyártó korábban ragaszkodott hozzá, hogy a két rendszer nem egymás versenytársa, de ettől azért érezhető volt, hogy a Switch elszívja a 3DS vásárlóbázisát, így csak idő kérdése volt, hogy mikor lépi meg a gyártás leállítását a cég.

A fentiekkel biztossá vált, hogy a Nintendo DS megőrzi első helyét a kézikonzolok ranglistáján. Persze sokan eleve nem fogadtak volna a trónfosztásra az utóbbi években, hiszen nagyon messze volt a 154,02 milliós eladási adattól a 3DS nevű utód.

A 3DS kivégzésével a Nintendo nem fejleszt több saját címet a konzolra, de ettől harmadik féltől származó tartalom még érkezhet hozzá, illetve a játékok természetesen megvásárolhatók maradnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés