Hirdetés

LED-es SLI hidakkal növeli a látványfaktort az NVIDIA

Az NVIDIA a GeForce GTX 980 bejelentésével azonos időben megtartott Game24 eseményen mutatta be elsőként a több GeForce VGA összekötésére alkalmas SLI LED hidakat, amelyek mára felbukkantak az NVIDIA Store-ban is.

A háromféle, azaz egészen pontosan két darab kétutas (egy a szomszédos, egy pedig a távolabb helyezett kártyáknak) és egy darab háromutas megoldás gyakorlatilag semmilyen pluszt nem jelent a teljesítmény szempontjából, csupán a ház belső megjelenését akarja feldobni az új(abb) csúcskategóriás GTX vezérlőkre hajazó külsővel és az embléma mögé rejtett LED-es világítással megáldott hidakkal. Mindez tehát csak azok számára értékelhető újítás, akik szeretik közszemlére tenni PC-jük belsejét.

Az egyelőre csak az USA-ban és Kanadában elérhető hidak (amelyek egyéb csatornákon nyilván máshol is elérhetőek lesznek) nem annyira filléres kiegészítők, mint azt elsőre gondolnánk. A kétutas kialakításúak egységesen 30, a háromutas pedig 40 dollárba kerül, ami három-négyszerese az alap megoldásokénak, viszont nem több, mint az EVGA hasonló kiegészítője - amiből viszont nincs háromutas.

Ami pedig a kompatibilitást illeti, a gyártó kizárólag a referencia kialakítású GeForce GTX 770, GTX 780, GTX 780 Ti, GTX TITAN, GTX TITAN Black, GTX 970 és GTX 980 VGA-kkal szavatolja a kompatibilitást, emellett a LED vezérléséhez szükség van az adott videokártya meghajtóprogramja mellett a GeForce Experience 1.7 telepítésére is.

Előzmények

Hirdetés