2019. január 23., szerda

Útvonal

Hírek » Processzor rovat

Lebukott egy nyolcmagos Coffee Lake

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A SiSoft Sandra adatbázisa szolgáltatja az információkat, amelyek többsége használható is.

Hirdetés

Ma már nem számít titoknak, hogy készül a nyolcmagos Coffee Lake kódnevű fejlesztés, amely a jelenleg elérhető hatmagos modelleket váltja, jobban mondva inkább kiegészíti. Egy német disztribútor információi szerint előbb a Z390-es vezérlőhíd érkezik, valamikor ősszel, bár a rendszer specifikációi már hivatalosnak számítanak, majd utána fut be maga az új lapka is.


[+]

Mivel a tervek szerint az első minták júliusban lesznek kézbesítve a partnerek felé, nem számít akkora meglepetésnek, hogy a SiSoft Sandra adatbázisa lebuktatta a nyolcmagos Coffee Lake processzort. A lényeg, hogy a nyolc maghoz 16 MB-nyi utolsó szintű gyorsítótár tartozik, ami szintén nem egy sokkoló információ, elvégre a hatmagos modellekhez maximum 12 MB tartozhat. A dizájn tekintetében tehát az Intel nem tett mást, mint két extra magot épített be a hozzájuk tartozó gyorsítótárakkal. Az IGP képességei nem igazán változnak.

Az érintett modell 1,7 GHz-es órajelen üzemelt, amiből nem feltétlenül érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a mérnöki minták esetében a teljesítmény nem kritikus tényező, vagyis a végleges termékek ennél biztosan gyorsabbak lesznek. Többek között régebbi platformban már feltűnt két olyan lapka is a SiSoft Sandra adatbázisában, amelyek 2,6 GHz környékén működtek.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.