Laptopok eltérő igényekre

EON szériás laptopjai közül immár a harmadik érkezik az Origintől az EON17 személyében, ami nevéből adódóan egy 17,3”-es méretű hordozható számítógép, mégpedig a játékosok igényeire szabva. A kijelző Full HD felbontású, alatta pedig egy teljes méretű numpados billentyűzet is bőven elfért egy multi-touch-os érintőpaddal együtt. Az Origin masinájába négy- vagy hatmagos Core i7 processzort rendelhető amihez egy vagy két GeForce GTX 480M grafikus kártya társítható. Rendszermemóriáját tekintve némelyik asztali gépet is bőven túlszárnyalja, hiszen akár 24 GB-ig is bővíthető az EON-oké. Tárolóként pedig maximum 1 TB-os HDD vagy 512 MB-os SSD foglalhat benne helyet. Felszereltsége tartalmaz még Blu-ray vagy DVD meghajtót, kártyaolvasót, Wi-Fi kártyát, öt hangszórót mélynyomóval, illetve DVI és 1.4-es HDMI kimenetet is. Windows 7 Home Premium, Professional vagy Ultimate operációs rendszerrel 2500 dolláros alapáron vásárolható meg az Origin gamer-notebookja, az EON17.

Origin EON17 [+]
Origin EON17 [+]

Egy apró laptopot jelentett be a minap a Lenovo, Thinkpad Edge szériájának eddigi legkisebb tagját, az Edge 11-et. A kis készülék 11,6”-es képátlójú képernyővel rendelkezik, tehát a méretén túl tömege miatt sem kell aggódni, nem több 1,3 kilogrammnál. Teljes méretű, folyadékbiztos billentyűzettel látták el, került bele Wi-Fi kártya, opcionálisan pedig 3G, 4G vagy WiMAX3 modemmel is felszereltethető.

Lenovo ThinkPad Edge 11 [+]
Lenovo ThinkPad Edge 11 [+]

Processzora az Intel Core vagy Pentium modelljeinek egyike lehet, de akár az AMD Athlonjai közül is választhatunk hozzá megfelelőt. Az Edge 11 már elérhető, 450 dollár kifizetése után máris bárki magáénak tudhatja a formás üzleti gépet, további 75 dollárért pedig az említett USB Power Hub is kérhető mellé. Három külsővel árulják: fényes és matt fekete borítással, vagy piros festéssel, operációs rendszerként pedig természetesen a Windows 7 jár mellé.

Lenovo ThinkPad Edge 11 [+]
Lenovo ThinkPad Edge 11 [+]

A Toshiba pedig néhány hónapja bemutatott notebookja közül fogott egyet, és a Best Buy-jal összeállva átalakították kicsit fiatalosabbra és ellenállóbbra. A választott modell a 13,3”-es Satellite L635 lett, és a gyerekek számára készítették az új Kids' PC változatot (L635-S3030). A gépezet az alap fekete helyett világosszürke mintás felületű borítást kapott élénkzöld gumibetétekkel, díszítéssel és billentyűfeliratokkal. A sarkokat is gumiütközők védik, a billentyűzet pedig könnyedén tisztíthatóak.

Toshiba Satellite L635 Kids' PC [+]
Toshiba Satellite L635 Kids' PC [+]

Konfigurációját nézve egy 2 GHz-es órajelű Celeron P4600 processzort tartalmaz a laptop, mellette 2 GB memóriával, 250 GB-os háttértárral és DVD-íróval, az előtelepített szoftverek közt pedig távoli felügyeleti és néhány játékprogram is helyet kapott. Persze nem hiányzik a webkamera, kártyaolvasó és a Wi-Fi kártya sem belőle. Az L635 Kids' PC árusítása a héten kezdődött meg 582 dolláros kezdőáron egy évs garanciával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés