LaCie 5big Office Backup szerver kisirodai környezetbe

Hirdetés

Az adatok rendszeres mentése és biztonsága már egy néhány számítógépet felvonultató kisiroda számára is elengedhetetlen feladat, azonban a drága és szakembert igénylő berendezések megengedhetetlenek ebben a szegmensben. A LaCie 5big Office Backup szerver szériájával ezekben a helyzetekben kíván alternatívát nyújtani egy könnyen kezelhető és költséghatékony módon. Megjelenése a szokásos LaCie minimalista dizájnt követi, az 5 merevlemez befogadására képes kocka a legtöbb irodába szépen illeszkedik.

A 5big Office a beruházási költségek csökkentése érdekében egyetlen 2 TB-os merevlemezzel érkezik, így a tulajdonos igényeinek megfelelően, fokozatosan bővítheti a kapacitást. A Windows Home Server 2011 operációs rendszert futtató szerver összesen 10 számítógép adatainak automatikus mentésére képes, a legtöbb esetben csak egyszer fel kell konfigurálni, onnantól pedig csendben teszi a dolgát. A Gigabit Ethernet csatlakozón kommunikáló szerver 1,6 GHz-es Intel Atom processzort és 2 GB memóriát kapott, ezen kívül egy eSATA és 4 x USB 2.0 port fogadja a külső adattárolókat.

Érkezik egy nagytestvér is 5big Office + néven, mely 2 és 10 TB-os kiépítésben is elérhető, Windows Storage Server 2008 R2 Essentials operációs rendszerének köszönhetően pedig akár 25 számítógép adataival is megbirkózik. A központi egység kétmagosra hízott és a hálózati interfész is megkétszereződött, ami azonban ennél is fontosabb, hogy DFS-N és DFS-R (Distributed File System) kompatibilitásának köszönhetően akár globális vállalti rendszerekhez is csatlakoztatható, így felügyelete távolról is kivitelezhető, valamint az adatok földrajzilag szeparált tárolása miatt egy lokális katasztrófa (természeti csapás, tűzeset, túlfeszültség) esetén sem kell az adatok biztonságáért aggódni.

Természetesen RAID 1 és RAID 5 támogatásuk lévén az adatok fizikai szintű védelem is adott, így az esetlegesen meghibásodott merevlemez cseréje pillanatok alatt elvégezhető, a többiről a rendszer gondoskodik. A LaCie 5big Office Backup szerver sorozat 3 év garancia kíséretében 599 dolláros vételártól indul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés