Küszöbön állnak a 8 GB memóriával rendelkező okostelefonok

Az LPDDR4X hozza el mindezt. Sőt, 6 GB alatt a Hynix nem is kínál majd memóriát.

Hirdetés

Az ultramobil eszközök, kiemelten gondolva itt az okostelefonokra meglehetősen dinamikusan fejlődnek. Ma már nem kizárt, hogy egy-egy jobb modellbe 4 GB-nyi memória kerüljön, de most már biztos, hogy hamarosan legalább 6 vagy esetleg 8 GB-nyi rendszermemóriával gazdálkodhatnak a telefongyártók. Hogy miért? Nos, a Hynix a Qualcomm 4G/5G Summit rendezvényen megszellőztette, hogy LPDDR4X szabványú, PoP tokozású memóriából minimum 48 gigabites opciót tervez és mellé lesz egy 64 gigabites variáns is, ami rendre 6 és 8 GB memóriát jelent.

A telefonok esetében azonban jellemző, hogy a gyártók olyan csomagot vásárolnak, amely tartalmaz NAND flash memóriát is. A Hynix erre is gondolt, ugyanis a 64 gigabites, azaz 8 GB-os LPDDR4X memóriájuk uMCP és eMCP kiszerelésben is jön, és kerül mellé 46 gigabites, azaz 6 GB-os flashmemória is.

A fentiekből látszik, hogy aki az LPDDR4X-re alapoz a jövőben, az minimum 6 GB memóriában gondolkodhat, legalábbis a Hynix termékpalettáján belül, de jellemző, hogy a memóriagyártók hasonló fejlesztéseket kínálnak, így alaposan megnőhet majd a csúcstelefonokba szerelt rendszermemória kapacitása.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés