Különleges notebookon dolgozik a Lenovo

Blade néven egy elég különleges hibrid noteszgépen dolgozik a Lenovo, derült ki egy iF dizájnkatalógusból.

Érdekes, egyelőre valószínűleg koncepció vagy prototípus szintjén létező hibrid gépen dolgozhat a Lenovo, legalábbis az iF World Design Guide-ban megjelent kép alapján.


(forrás: iF World Design Guide) [+]

A Blade nevű notebook első ránézésre egy közönséges, Windows 10-et futtató 2-az-1-ben gépnek tűnik, amelynél a kijelzőt egyszerűen lekaphatjuk a billentyűzetes dokkolóról, hogy aztán táblagépként használjuk. A csavar itt abban van, hogy a hardver nagyobb része nem a kijelzőbe, hanem a dokkolóba került, az előbbi egyszerűen csak egy vezeték nélküli monitornak tekinthető, amelyre Miracaston keresztül érkezik a kép. Ami miatt mégis önálló táblagépnek nevezhető, az az, hogy annyi hardver azért került bele, hogy önmagában képes legyen Androidot futtatni. A kijelző egyébként saját videokimenettel is rendelkezik, így külső monitor is köthető rá, ilyenkor virtuális billentyűzetként használhatjuk.

A dokkoló és a kijelző közötti kapcsolatot egy mágneses tartó biztosítja, a tablet hátából kihajtható láb pedig megfelelő helyzetben tartja az összerakott gépet. Most már csak az a kérdés, hogy mikor lesz ebből végleges termék (a dokumentum szerint idén biztosan nem), és hogy az milyen áron kerül a piacra.

Előzmények

Hirdetés