Különleges eszközöket jelentett be az Imation és az I-O Data

Az Imation ismét egy igazi különlegességgel rukkolt elő, bejelentette az legelső Wireless USB-s külső merevlemezt, ami a Pro WX nevet kapta. A vezeték nélküli adatátvitelt használó készülék 1,5 TB-os méretű, 3,5”-os HDD-vel van felszerelve. Az adatok feltöltésével valószínűleg ellesznek a leendő felhasználók, ugyanis a WUSB kapcsolat átlagosan 15 MB/s-os átviteli sebességet garantál. A csatlakozáshoz közvetlen kapcsolatot alkalmaznak, hogy még véletlenül se akadjon össze más vezeték nélkül közvetített jellel a Pro WX jele.

Imation [+]
Imation Pro WX [+]

A számítógépbe illeszthető vevő leginkább egy méretes pendrive-ra emlékeztet, a hatótávja nagyjából tíz méter körül van, tehát egy átlagos szobát lefed. A készüléket a mellékelt tartóval függőlegesen vagy vízszintesen is tárolhatjuk. A Wireless USB-s Imation WX külső merevlemez már kapható, a tengerentúlon 450 dollárt kérnek érte.

Hirdetés

Az I-O Data is egy érdekes újdonsággal jelentkezett. A kis fekete doboz a DisplayDock nevet kapta, ennek megfelelően valóban egyfajta dokkolóként használható. A vállalat által felvetett probléma egyszerű és sokak által ismert jelenség. A felhasználó elsődleges számítógépként, munkaállomásként notebookot használ, mivel azt a munkahelyére és haza is tudja vinni. Azonban mint ilyen, általában úgy néz ki, mint egy karácsonyfa, mivel arra van kötve minden: a külső merevlemez, monitor, nyomtató, esetleg az egér és egy billentyűzet is. A gép elvitelekor pedig mindezt le kell szedegetni róla.

I-O Data DisplayDock
I-O Data DisplayDock

A cég ötlete, hogy ezeket egy készülékre, mint egy HUB-ra csatlakoztatva egyesítse, amit aztán elég mindössze egy USB kábellel a hordozható számítógépre kötni. Két DisplayDock beszerzésével pedig mind otthon, mind a munkában egyetlen mozdulat kell csak az összes eszköz összekapcsolásához. Az I-O Data készülékére négy USB, egy UTP (például routeré) és egy DVI kábel köthető. A DisplayDock PC-vel és Mac számítógépekkel is kompatibilis, az ára pedig nagyjából 84 eurónak megfelelő jen Japánban.

 

Sok kábel be, egy USB ki
Sok kábel be, egy USB ki

Előzmények

Hirdetés