Úton a középkategória felé: Packard Bell TV és LV notebookok

Egy korábbi bejegyzésünkben már bemutattuk az abszolút belépő szintű, E szériába tartozó Packard Bell notebookokat, melyek főként alacsony árfekvésükkel próbálnak helyet találni maguknak a piacon. Most viszont kézhez kaptuk a gyártó valamivel drágább portékáját, a V jelzéssel ellátott variánsokat. Ezek kétféle, TV és LV jelöléssel, rendre 15,6" és 17,3"-es képátlóval és 1366x768 és 1600x900 képpontos (fényes) kijelzővel érkeznek.


[+]

Félreértés ne essék, ezek a notebookok is az ár/érték arányt helyezik előtérbe, ami egyben azt is jelenti, hogy a méret és tömeg adatok például másodlagos szerepet töltenek be. Mindenesetre a TV, és mérete végett már-már az asztali gépet helyettesítő LV laptopok jóval színesebb egyéniségek, mint az E család tagjai! A színest akár szó szerint is vehetjük, ugyanis a notebookok bambuszmintás (ahogy a gyártó hívja) burkolata többféle színben is elérhető lesz, amint ez a képeken is látható.

A külső megjelenés ezt leszámítva és mindettől függetlenül családon belül egységes, sőt, letagadhatatlan a hasonlóság az E szériával (például hasonlóan elhelyezett embléma). Bár az E széria anyaghasználatával kapcsolatban sem találunk semmi problémát, a gyártó állítása szerint a V-k esetében jobb minőségű anyagokat használtak. Ez látszik már a fedélen (például a mintázaton) és a felnyitás után is, itt említhetjük a jobb minőségű billentyűzetet és a gombok körüli borítást.


[+]

Meglepetéseket és extrákat nem tartogatnak az egyes típusok, felszereltségük szinte közel azonos. Hozzák a kötelezően elvárt szintet, például Gigabit Ethernet, 802.11b/g/n-es Wi-Fi, HDMI kimenet, kártyaolvasó, egyes modelleken USB 3.0, sőt, még optikai meghajtót is kapunk. Persze konfiguráció terén lehetnek eltérések; alapfelállásban, első körben és túlnyomó többségben Pentium Dual Core (B950) processzorokkal szerelt variánsok érkeznek integrált grafikus vezérlővel, de hamarosan lesznek AMD Brazos 2.0-s platformmal és Core i3-as (Ivy Bridge) processzorral szerelt modellek is. Elméletileg opcionálisan NVIDIA GeForce GT 630M dedikált grafikus vezérlő is elérhető a termékcsaládban, de ezek itthoni megjelenése egyelőre képlékeny.


[+]

Az árak Linux operációs rendszerrel bruttó 109 990 forintról indulnak, de lesznek Windows operációs rendszerrel érkező változatok, mely opció némileg növeli majd a vételárat. Mint az jól látható, a vételár nem sokkal magasabb, mint az E sorozatnál megszabott ár, de a gyártó célja nagyjából ugyanaz: új notebookot a lehető legalacsonyabb áron kínálni a szegmensben, kicsit fiatalosabb külsővel.

Azóta történt

Előzmények