Közeledik a Project xCloud első bevetése

A Microsoft kiválasztott felhasználókkal teszteltetné felhős játékszolgáltatását.

A Microsoft nagyjából egy éve leplezte le a Project xCloud nevű szolgáltatást, amely lényegében távoli szerverekben elhelyezett Xbox One-okon tenné lehetővé a játékok felhőben történő futtatását. Azóta nem sokat lehetett hallani a rendszerről, de most közeleg a bétateszt, így első körben az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, illetve Dél-Koreában lesz kipróbálható, amelyhez egy minimum Android 6.0-s operációs rendszert futtató eszközre lesz szükség, Bluetooth 4.0-t támogató interfésszel. Bár ez hazánkat nem érinti, de ha esetleg valaki az előbbi helyeken él, akkor az előbbi linkeken lehet jelentkezni.

A Microsoft egyelőre szelektál az érdeklődők között, így limitált számú felhasználóval kezdenek, viszont folyamatosan növelni szeretnék a terhelést, így egyre többen kerülhetnek sorra. A játékok tekintetében elérhető lesz a Halo 5: Guardians, a Gears 5, a Killer Instinct és a Sea of Thieves, de itt is bővül majd a lista.

A vállalat egyelőre a visszajelzésekre kíváncsi, az efféle felhős szolgáltatásoknál kifejezetten fontos, hogy kapjanak egy képet a rendszer terhelhetőségéről, így az ebből adódó problémák nem élesben jelennek meg, amikor már valamilyen módon fizetni kell a használatért.

Arról még nincs adat, hogy az üzleti modell miképp lesz kialakítva, valószínűleg a következő év során tisztázza majd a cég a részleteket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés