Hirdetés

Követi a felhasználót a HP új monitorjának webkamerája

A házba visszatolható egységnél alkalmazott megoldás nagyon hasonlít az Apple Center Stage funkciójához.

A HP két új monitor bemutatásával kezdte a nyarat, melyek specifikációikat tekintve megegyeznek, egy lényeges különbség azonban van a két modell között: míg a Z24q esetében a multimédiás extrák kimerülnek a kétszer 5 wattos sztereó hangrendszer meglétében, addig a Z24m jelölésű változat egy, a monitor házába visszatolható egységgel is rendelkezik, mely a két zajszűrős mikrofon mellett egy 5 MP felbontású webkamerának is otthont ad.


[+]

A képrögzítő érdekessége a Windows Hello kompatibilitás mellett, hogy képkivágással, illetve az optika függőleges billentésével képes „követni” a felhasználót, vagyis úgy alakítani a rögzített képet, hogy azon a téma mindig középen legyen. Ez egy fokkal komolyabb megoldásnak tűnik, mint az Apple Center Stage funkciója, ami kizárólag képkivágással képes ugyanerre, bár tény, hogy ott a rendszer 12 megapixeles kamerával és – elméletileg már – jobb képminőséggel dolgozik, igaz, a Studio Display monitor valószínűleg többe is kerül, mint a HP újdonsága.


[+]

A két HP készülékben egy 23,8” képátlójú, 2560 x 1440 pixel felbontású IPS panel lakozik, mely az sRGB színteret 99, a DCI-P3-at pedig 90%-ban fedi le, a nagy dinamikatartományú tartalmakat tekintve pedig a VESA DisplayHDR400 plecsnije jelenti a garanciát a megfelelő képminőségre. A kijelző 90 Hz-es képfrissítési rátával és 5 ezredmásodperces válaszidővel dolgozik, mindezt pedig akár egyetlen kábel csatlakoztatását követően is élvezhetjük, ugyanis a DisplayPort 1.4 és HDMI 2.0 bemenetek mellett egy 100 wattig töltésre is használható USB Type-C kaput is találunk az eszköz hátoldalán. A felsoroltak mellett kapunk még egy négyportos USB hubot és egy RJ-45 csatlakozót is, azzal kapcsolatban viszont nem találtunk hivatalos információt, hogy a gyári állvány a magasságállításon és a dönthetőségen kívül rendelkezik-e egyéb testreszabási lehetőségekkel.


[+]

Azt az apróságot szintén homály fedi, hogy a Z24m milyen áron kerül majd a boltok polcaira a júliusban esedékes piaci rajtkor, a májusban debütáló Z24q 374 dolláros vételára viszont már biztos információnak számít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

Hirdetés