Követhetetlenné vált a Samsung és az NVIDIA pereskedése

Újabb szakaszához ért a Samsung és az NVIDIA közötti nagy szabadalmi csata. Nagyjából három hónapja született meg az első értékelhető álláspont az NVIDIA, Samsung és Qualcomm ellen indított jogi csatározásában. Mint ismert, az NVIDIA nemrég megcibálta az oroszlán bajszát, amire a Samsung egy kíméletlen viszontkeresettel válaszolt, amit egy frissebb panasz is követett, hiszen a dél-koreai óriáscég kérvényezte a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (ITC) az egyes NVIDIA termékek forgalmazásának betiltását az Egyesült Államokban.

Mára az egész csata gyakorlatilag követhetetlenné vált, hiszen győzelmek és vereségek váltják egymást. Jelenleg nagyjából úgy áll a helyzet, hogy az ITC az NVIDIA panaszait elvetette, és itt el is veszett a cég egyik legfontosabb szabadalma. A Samsung panaszait azonban jogosnak látta az ITC, ami ellen az NVIDIA megpróbál majd védekezni.

Az aktuális felvonás az egész ügyet csak még bonyolultabbá teszi, ugyanis döntött a Virginia állambeli bíróság is, amely szerint az NVIDIA partnerei nem sértették meg a Samsung szabadalmait. Eredetileg négy szabadalomról szólt a vita, de ebből csak egy jutott el a bíróságra.

A Samsung számára ez stratégiai fontosságú csata volt, ugyanis azért választották a Virginia állambeli bíróságot, hogy gyors döntés szülessen, amelyet fel lehetett volna használni az NVIDIA partnerei ellen. A helyzet ezzel szemben az, hogy egyelőre egyik félnek sem alakul tervek szerint a történet, ami egyrészt jó, mert megnő a megegyezés esélye, másrészt viszont rossz, mert évekig tartó pereskedést is előrevetít, akár szappanoperákba illő fordulatokkal. Utóbbi esetben a szabadalmi perekre jellemző séma fog lejátszódni, amelyben az ügyvédek nagyon jól járnak, a beperelt viszonylag kicsi cégek pedig nagyon rosszul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés