2019. július 16., kedd

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Kötelező letöltés a Vista két mini-szervizcsomagja

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A két friss tapasz számos kompatibilitási és teljesítményproblémát javít.

Minden, számítógépén Windows Vistát futtató felhasználónak erősen ajánlott letöltenie és telepítenie azt a Microsoft által a hét elején kiadott két összevont frissítést, mely számos bosszantó hiba javítása mellett jótékony hatást gyakorol az operációs rendszer teljesítményére is. A KB938979 és KB938194 kódjelű javítócsomagok kedd óta érhetők el a Microsoft letöltési központjában, jövő héten pedig az aktuális havi frissítésekkel együtt várhatóan a Windows Update szolgáltatáson keresztül is hozzáférhetőek lesznek.

A 32 és 64 bites Vista változatokhoz megjelent két frissítéshez a felhasználók egy szűkebb csoportja már a múlt héten hozzáférhetett, miután a tesztelőknek kiadott változatok kiszivárogtak – ez egyébként jól jelzi az összességében 12-18 megabájt méretű tapaszok jelentőségét, ilyen kiszivárogtatásra ugyanis az elmúlt időszakban alig akadt példa. A mini szervizcsomagok telepítése után egyebek mellett gyorsulhat az állományok másolási sebessége, javul a memóriakezelés teljesítménye, megszűnhet számos nyomtató- és videokártya-eszközillesztővel kapcsolatos kompatibilitási probléma és egyes intenzív grafikájú játékprogramok is gördülékenyebben futhatnak.

Mivel utóbbiakkal kapcsolatban meglehetősen kevés a konkrét információ, így könnyen elképzelhető az is, hogy a javítócsomag része a július második felében megjelent, multi-GPU-s rendszerekkel kapcsolatos kompatibilitási problémát javító patch is. Mint arról korábban beszámoltunk, az SLI és CrossFire technológiákat felvonultató konfigurációknak a várttól esetenként jóval elmaradó grafikus teljesítménye nem elsősorban az eszközillesztők, hanem a Vista hibás működésére vezethető vissza.

Letöltési helyek:

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.