Hirdetés

Körvonalazódnak a mobil vonalra szánt GTX 1050 Ti paraméterei

Az előzetes mérések szerint a GTX 970M-et is elveri az új lapka.

Augusztus közepén érkezett a hír, hogy az NVIDIA elkészült a Pascal alapú GTX 10 család mobil számítógépekbe szánt változataival. Azóta befutott a széria legkisebb asztali GPU-ja, a GP107, avagy a GTX 1050 és 1050 Ti, így csak idő kérdése, hogy mikor jön a notebookba illő kiadás. Az NVIDIA hivatalos bejelentést egyelőre nem tett, de a biztosnak tűnő, vagy legalábbis a valósághoz roppant közel álló szivárgások már megindultak a mobil GTX 1050 Ti paramétereit illetően. A laptopmedia.com ugyanis megjelenés előtt tesztelhette az új lapka képességeit.

A közzétett adatok szerint a gyártó ezúttal is követi az új irányt, miszerint a mobil szegmensbe szánt chip tudása az asztaliét másolja, így teljesítmény terén nagyjából ugyanazt tudja hozni. Ez alapján nem meglepő a 768 darab számolóegység, a 48 textúrázó és a 32 ROP, valamint a 128 bites memóriabuszon kapcsolódó GDDR5 VRAM, aminek kapacitása 4 GB lesz. Ugyanakkor a mobil GTX 1070-hez hasonlóan itt is várható némi trükközés, ám ezúttal nem a számolóegységekkel, hanem a magórajelekkel: előreláthatólag magasabb lesz mind az alap, mind pedig a boost frekvencia, mint az asztali GPU esetében.

A pletykák szám szerint azt valószínűsítik, hogy a mobil vonalra szánt kiadásnál a mag és boost frekvencia 1490/1624 MHz lesz, szemben az asztali variáns 1290/1392 MHz-es értékeivel. Ennek is köszönhető, hogy a legkisebb mobil Pascal az első szintetikus tesztek szerint állítólag akár 10 százalékkal is képes megelőzni a GTX 970M-et. Mindenesetre az adatokat a végleges megjelenésig érdemes fenntartásokkal kezelni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés