Hirdetés

Konkurenciát kap a Kiss' DVD-DivX-lejátszója

Az új lejátszó dekóderegysége a vállalat "Tetra"-rendszere lesz, amelynek fő alkotóeleme a szintén a vállalat által kifejlesztett és a cég által jelenleg a világon a leggyorsabbnak tartott BSP-15 (Broadband Signal Processzor) típusjelű videoprocesszor.

A Tetra-rendszer egyébként része lesz a már bejelentett Polaroid DV700 típusú DVD-lejátszónak, amely már nemcsak dekódolni, hanem előállítani is lesz képes WM9 fájlokat. A Tetra-rendszer szintén képes DivX és Real Video 9 formátumú fájlok elkészítésére és mivel nem kell az egyik formátum miatt a másikról lemondanunk, ezért egy igazi többformátumot támogató lejátszót használhatunk majd. A Polaroid a Tetra-rendszer előnyei ellenére csupán egy DivX-kompatibilis DVD-lejátszót jelentet meg.


Forrás: Heise.de

Az Equator a DivX-kodeket fejlesztő DivX Networks-szel céggel szorosan együttműködve dolgozik azon, hogy a DivX 5.x-kodek alapú videók tökéletesen jelenjenek majd meg az új készülékeken. A Tetra képes a többcsatornás hangok visszaadására is, így az MP3 formátumú fájlok mellett Dolby-Digital formátumúakat is dekódolni tud. A készülékekben lévő kodekek aktualizálását CD-kkel történő frissítéssel (CD-Update) oldják majd meg.

Egyenlőre még nem tudni, mikor fog az új lejátszó megjelenni, ám a DivX 3.11-es kodek támogatása körül máris vita alakult ki. Az Equator szerint az ilyen kodekkel rögzített filmeket a BSP-15 videoprocesszor elvileg támogatja, ám a Polaroid, jogi megfontolásból letiltja ezt a termékeiben. Ennek ellenére az Equatornál úgy vélik: egy programozó a CD-Update funkción keresztül (a kodeket beírva a rendszer adatbázisába) a Tetra-rendszert DivX 3.11 kodekű videók lejátszására alkalmassá teheti majd.

Azóta történt

Hirdetés