Kődarabra emlékeztet a Silicon Power új külső merevlemeze

A kőhatású műanyag burkolattal ellátott Stream S07 akár 8 TB kapacitással is rendelhető lesz.

A memóriakártyáké után a külső merevlemezek palettáját is frissítette a Silicon Power, az új Stream S07 tervezésekor pedig eddig ritkán látott ötlethez nyúltak. A 171 x 113,6 x 34,9 mm kiterjedésű külső HDD olyan, valószínűleg műanyagból készült burkolatot kapott, mely a sziklákéhoz hasonló felület látszatával rendelkezik, a gyártó szerint ezzel is a tartósságot és strapabíróságot próbálják sugallni – még ha a termékoldal tanúsága szerint az eszköz nem is rendelkezik semmi, a külső behatásoknak az átlagosnál jobban ellenálló extra védelemmel.

A borításon található megtörés nem csak dizájnelem, még úgy sem, hogy kéken világító LED-eket is elrejtettek benne, de a szellőzőrácsoknak hála a belül található merevlemez hűtésért is felel. Utóbbi konkrét modelltől függően 3, 4, 6, vagy 8 TB kapacitású lehet, ezzel ideálissá téve a Stream S07 filmek és sorozatok tárolására. Az USB 3.2 Gen1-es csatlakozó legfeljebb 5 Gbps adatátviteli tempóra képes, Type-A kialakítása pedig lehetővé teszi nem csak a számítógéppel, de a legtöbb okostévével való használatot is.

 


[+]

A tárhelytől függően 681-941 grammos, 3 év garanciával megtámogatott Silicon Power Stream S07 elérhetőségére és árazására vonatkozó információk egyelőre nem ismertek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés