2019. július 21., vasárnap

Útvonal

Hírek » Processzor rovat

Kiszivárgott az asztali Comet Lake felhozatal?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER! | Frissítve:

Egy kínai oldalon jelent meg egy kép, amely számos Intel processzor paramétereit részletezi, de nem tudtuk kideríteni az eredetét.

Még áprilisban írtunk az Intel kiszivárgott útitervéről, amely taglalta a következő generációs, Comet Lake kódnéven futó asztali processzorcsaládot. Erről eddig annyit lehetett tudni, hogy 14 nm-es node-on készül, és maximum 10 mag lesz benne, de a részletekkel kapcsolatban sok volt a kérdőjel.


(forrás: 5ch) [+]

A 5ch oldalon azonban megjelent a fentebb látható kép, amely számos processzort részletez, és ez gyorsan elkezdett terjedni a médián belül. Megpróbáltunk utánakérdezni, hogy honnan is származhat, de az OEM-eknél lévő forrásaink közül egyik sem látta azt az Intel által kiadott anyagot, amelyben szerepel ez a dia. Ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy nem is létezik, elképzelhető ugyanis, hogy a gyártók még nem kapták meg, viszont mindenképpen érdemes kellő elővigyázatossággal kezelni a szóban forgó szivárgást.

Annyi biztos, hogy a Comet Lake új tokozásban érkezik, ezt korábban az egyik alaplapgyártó megerősítette számunkra. Arra konkrétan nem kérdeztünk rá, hogy ez hány tűt jelent, a fenti kép szerint az LGA1159-es foglalatról lesz szó.

Kiegészítés: A hír megjelenését követően tovább kérdezősködtünk a kiszivárgott kép valóságtartalmáról, és az egyik, OEM-gyártónál dolgozó forrásunk megerősítette, hogy ez a dia hamis. Állítása szerint a Comet Lake-S nem a megjelölt foglalatba érkezik, illetve nem is támogat majd ennyire magas memória-órajeleket. Emellett az Intel sosem árazza be fél évvel a megjelenés előtt a termékeket. Utólag rákérdeztünk a részletekre, de ezeket nem volt hajlandó elárulni.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.