„Vizezett izomgép” kicsiben

Csendes rajtot vett a CyberPower LAN Mini H2O névre keresztelt számítógépe, mely kicsi és  elegáns külső kialakítás mellett kínál megfelelő teljesítményt. A rendszer a SilverStone SST-SG05 Mini-ITX számítógépházra épül, ami 222 x 176 x 276 mm méretű, és egy 300 wattos tápegységet tartalmaz, mely rendelkezik 80 Plus minősítéssel.

Az alaplap szerepét a Zotac GeForce 9300-ITX nevű termék tölti be, melynek LGA775 típusú foglalatában egy 2,83 GHz-es órajelen üzemelő, négymagos Intel Core 2 Quad Q9550 teljesít szolgálatot. A 4 GB-os kapacitású rendszermemória két darab 2 GB-os, DDR2 szabványra épülő modulból áll össze. A PCI Express x16 portba helyezett, 1 GB-os fedélzeti memóriával felvértezett GeForce GTS 250 felel a grafikai számításokért, ám a kártya a Hybrid SLI módnak köszönhetően lekapcsol, amennyiben a felhasználó nem futtat teljesítményigényes programot. Ebben az esetben az alaplapra integrált GeForce 9300M tölti meg pixelekkel a képernyőt.

A ház hűvös légáramlatait az elöl található, ízléses kinézetű ventilátor kelti, és főleg a processzor hőmérsékletéért felelős vízhűtőrendszer radiátorát hűti. Az adattároló szerepét egy 500 GB-os kapacitású, SATA-300 interfészre csatlakoztatott merevlemez tölti be, a fájlok archiválását pedig a nyolcszoros sebességgel égető DVD-íróra bízhatjuk. A LAN Mini H2O rendelkezik még nyolc USB 2.0, egy Gigabit Ethernet, egy HDMI és egy SPDIF csatlakozóval is.

A CyberPower a LAN Mini H2O jelzésű rendszert a világ legkisebb vízhűtővel működő számítógépének nevezi. A termék megvásárolható a vállalat webáruházában, a fogyasztói ára 965 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés