Kingston Wi-Drive vezeték nélküli adattár megduplázott kapacitással

A Kingston Wi-Drive koncepció először a 2011-es Computexen mutatkozott be, de a gyártó még így 2012 utolsó napjaiban is bővítésre érdemesnek látja a sorozatot. Az ötlet egy olyan vezeték nélküli adattárolót takar, amely elsősorban mobil eszközökkel kíván együttműködni, ezzel orvosolva ezen készülékek általában szűkös kapacitását. Utóbbi probléma sok esetben egy egyszerű SD memóriakártyával is megoldható lenne, azonban a Wi-Drive ennél lényegesen többet nyújt.

Az egy okostelefon formavilágára emlékeztető, karcsú tároló USB portra csatlakoztatva természetesen egyszerű külső meghajtóként is funkcionál, de képességeit n-es Wi-Fi moduljának beizzításával tudja megcsillantani. Beépített akkumulátora körülbelül 4 órás folyamatos működést engedélyez, így táplálása sem vet gátat a teljes mobilitásnak. A telefonnal vagy tablettel először kapcsolatot kell létesíteni a Wi-Drive-val, majd a megfelelő alkalmazás beszerzésével számos fájltípus közvetlenül megtekinthető vagy lejátszható a tárolóról. Az ingyenes Wi-Drive alkalmazás az App Store-ban, a Google Play App Store-ban és az Amazon Appstore áruházban is elérhető

A kommunikáció azonban kétirányú, így arra is lehetőség nyílik, hogy adatokat, képeket, zenéket és videókat könnyedén másokkal is megosszunk, ugyanis a Wi-Drive-hoz egyszerre akár három felhasználó is csatlakozhat. A sorozat legújabb modelljének kapacitása kétszeresére hízott, így a jövőben a 32 és 64 GB-os variánsok mellett 128 GB-nyi tárterülettel is elérhető lesz. A megnövelt Wi-Drive 1 év garancia kíséretében érkezik, hivatalos vételárat még nem közöltek, viszonyításként a 64 GB-os verziót idehaza szűk 40 000 forintért mérik.

Azóta történt

Hirdetés