2019. augusztus 23., péntek

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Kimúlt a Sony robotkutyája

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Aibóhoz még hét éven keresztül nyújt támogatást a japán vállalat.

Hirdetés

A japán Sony múlt heti közleményében adta hírül, hogy költségcsökkentési okokból egyelőre nem kíván több kereskedelmi forgalomba szánt robotot gyártani. A döntésnek a humanoid Qrio és a világ egyik leghíresebb kutyája, Aibo fog áldozatul esni. A vállalat közlése szerint 1999-es születése óta több mint 150 000 példány kelt el Aibo kutyából, ami a még jelenleg is 2000 dollárt (átszámítva kb. 420 000 Ft) közelítő fogyasztói ár ismeretében egyáltalán nem tekinthető rossz eredménynek.

A tengerentúlon rendkívül kedvelt robot-állatka megjelenése óta rengeteget fejlődött, így mára fejlett érzékelőinek és kifinomult programjának köszönhetően bizonyos idő elteltével legalább olyan otthonosan mozog egy lakásban, mint hús-vér társai, felismeri gazdáját is, sőt megérti ha szólnak hozzá (a robotkutya az angol mellett a spanyol nyelvű parancsszavakat is érti), mi több e-mailben is fogad bizonyos utasításokat.

A vállalat a gyártás beszüntetését követően még hét évig nyújt szerviz- és háttértámogatást Aibóhoz, mely egészen a készletek kimerüléséig kapható lesz a Sony saját webáruházában, a SonyStyle.com-on.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.