Kiegyezne az EU-val a Broadcom

A vállalat az exkluzív beszállítói megállapodások révén került célkeresztbe, de most megoldást javasolnak az Európai Bizottság számára.

Még az előző év októberében számoltunk be arról, hogy kötelezi az EU a Broadcomot bizonyos szerződéseinek felfüggesztésére, amire azért volt szükség, mert az exkluzív beszállítói megállapodások olyan pontokat tartalmazhatnak, amelyek károsak lehetnek a szabad versenyre nézve.

Hirdetés

Az ügy azóta sem zárolt le, de új fejlemény, hogy a Broadcom most kiegyezne az EU-val, és az ajánlatuk szerint nem ösztönzik majd arra a partnereiket, hogy a set-top boxokba, valamint a fiber optikai és xDLS modemekbe legalább 50%-ban a Broadcom fejlesztéseit használjanak, és mindez öt évig lenne érvényes.

Az ajánlat közelít ahhoz, amit az EU el akar érni, hiszen az lenne a cél, hogy a Broadcom ne szorítsa ki a kisebb szereplőket a piacról.

Az Európai Bizottságtól annyi információ érkezett, hogy ki fogják értékelni az ajánlatot, jelenleg is visszajelzéseket gyűjtenek az ügyben, és a későbbiekben döntenek, hogy elfogadják-e.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés