Kiderültek a Windows 365 csomagok havidíjai

A Microsoft publikussá tette a felhő alapú Windows esetében elérhető kiépítéseket és azok havonta fizetendő árait.

Hirdetés

A Microsoft még az előző hónapban jelentette be, hogy az irodai munka és a játékok után a teljes Windows élményt a felhőbe viszi, a szolgáltatás neve pedig Windows 365 lesz. Akkor még csak azt lehetett tudni, hogy a választható konfigurációk milyen skálán lesznek elérhetőek, most azonban publikussá vált a 12 lehetőséget felvonultató pontos lista, a hozzájuk tartozó havidíjakkal együtt.


[+]

Már korábban is említettük, hogy a Windows 365 az augusztusi tervezett rajtkor kizárólag vállalati felhasználók számára lesz elérhető, most pedig kiderült, hogy ez a csoport is ketté lesz osztva. 300 fő alatti vállalatok a Business csomagok közül válogathatnak, ahol az alapcsomag 20 dollárt kóstál havonta, ezért cserébe pedig egy virtuális magot, 2 GB RAM-ot és 64 GB tárhelyet kapunk, míg a csúcsot a 8 virtuális mag, 32 GB memória és 512 GB tárterület jelenti, mindezt havi 162 dollárért. Amennyiben cégünkben 300-nál többen használnák a felhő alapú gépeket, valamivel olcsóbban megúszhatjuk a dolgot, az Enterprise csomagot választva ugyanis a fent említett konfigok 20, illetve 158 dollárért érhetőek el.

Fontos kiemelni, hogy az Enterprise előfizetést csak azon cégek választhatják, akik minden felhasználó esetében rendelkeznek Windows 10 Enterprise, Microsoft Endpoint Manager és Azure Active Directory P1 licensszel, a Business csomagok esetében viszont nincs ilyen korlátozás – 16% kedvezmény azonban van, amennyiben már (természetesen legális úton) használjuk a Windows 10 Pro rendszert. Természetesen a Windows 11 rajtja után már az új operációs rendszer is elérhető lesz a Windows 365 keretein belül, de hogy ez választható vagy kizárólagos opció lesz, azt egyelőre nem tudjuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés