Kicsi és könnyű külső SSD a Silicon Powertől

A PC60 nem csak USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozója, de 46 grammos tömege és 11 milliméteres vastagsága miatt is érdekes lehet.

Új külső SSD-t mutatott be a Silicon Power PC60 néven, amely esetében ugyan nem tudjuk, hogy ki a fekete színű műanyag burkolat alatt található 3D NAND flash chipek gyártója, azt viszont elárulta a gyártó, hogy a meghajtó 540, illetve 500 MB/s-os maximális olvasási és írási tempóra képes.


[+]

Az adatátvitel USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozón keresztül történik, de a mellékelt vezeték másik végén már egy A típusú csatlakozó fityeg, így a kompatibilitással bizonyára nem lesz majd gondja a vásárlónak. Az adatok védelméről AES-256 titkosítás gondoskodik, továbbá az eszköz ellenáll kisebb eséseknek és ütődéseknek is, amely a mindössze 80 x 80 x 11 milliméteres méreteket figyelembe véve nem is rossz teljesítmény.

A Silicon Power PC60-as modell ára és piacra kerülési ideje egyelőre ismeretlen, az viszont biztos, hogy az újdonság négyféle kapacitással jön (240, 480, 960 GB és 1,92 TB), a gyártói garancia pedig 3 év lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés