Kiakasztotta a 2020-as év a WWE 2K20-at

Persze minden jó lesz, ha a felhasználó visszautaztatja a gépét 2019-be. Szerencsére már van javítás.

Pár napja írunk 2020-at, de valószínűleg máris meglett az évtized hibája, amely feleleveníti a húsz éves Y2K-probléma emlékét is. Utóbbi arról szólt, hogy potenciálisan gondot okozhatott a rendszerek működésében az évek, utolsó két számjeggyel történő azonosítása, mivel így a 2000-et a program 1900-nak vagy 19100-nak értelmezhette. Ennek korrigálására rengeteg pénzt költöttek el világszerte, így a Y2K-probléma mégsem lett annyira nagy gond, bár a vélemények eléggé megoszlanak, hiszen sokan a módosításoknak tulajdonítják, hogy nem történt katasztrófa.

A fentiek mára nem sok embert érdekelnek, úgymond magunk mögött hagytuk a problémát, de talán izgalmas lehet látni, hogy mi történik, ha egy alkalmazás nincs jól megírva a dátumok kezelése szempontjából. A 2K Games ezt most megmutatta nekünk, méghozzá a WWE 2K20 című játékkal, amelynek online szolgáltatáshoz kötött módjai az új esztendő beköszöntével nem működtek tovább. A játékosok viszonylag hamar rájöttek, hogy mi a gond, és rohamtempóban kezdett terjedni az a megoldási javaslat, amely szerint az adott konzol vagy PC dátumát vissza kell állítani 2019-re, mivel úgy megoldódik a gond.

A 2K Games szerencsére gyorsan reagált, és már elérhető egy javítás, amelytől 2020-as dátummal is játszható marad az egyébként kifejezetten sok technikai problémával küzdő alkotás.

Előzmények

Hirdetés