KFA2 GeForce GTX 680 Hall of Fame fehér áramköri lapon, némi tuningpotenciállal

Hirdetés

A Galaxy európai leányvállalata, a KFA2 előrendelésben elérhetővé tette az egyedi megoldásokat felvonultató GTX 680-as VGA-kártyáját, melyet a Hall of Fame (hírességek csarnoka) névvel illettek. Ezzel a megtisztelő jelzővel nyilvánvalóan a kártya (szerintük) különleges mivoltára akarnak utalni, mint például a fehér nyomtatott áramköri lap, ami természetesen nem köthető a referencia felépítéshez.


(forrás: http://www.overclockers.co.uk)

A KFA2-nél ugyanis 4 vagy 5-re kibővített fázis helyett 8+2+2 VRM felépítést alkalmaztak CPL tekercsekkel, International Rectifier DirectFET-ekkel, tantál kondenzátorokkal és Galaxy GX31 vezérlővel. Utóbbi természetesen lehetővé teszi a szoftveres úton történő beavatkozást, valamint a szokásos monitorozási funkciókat is ellátja – többek között a feszültségértékek kiolvasásán kívül a teljesítményfelvételt is képes mérni. A tápellátással kapcsolatos igények kiszolgálására a kártyára két darab 8 tűs PCIe tápcsatlakozó került egymás mellé.


(forrás: http://www.overclockers.co.uk)

A GK104 GPU-ra épülő videovezérlő órajeleit még a gyárban megpiszkálták, azaz dobozból kivéve 1202 MHz-es magórajelet kapunk alapból (referencia: 1006 MHz), ami Boosttal 1267 MHz-ig emelkedik. A 256 biten kapcsolódó 2 GB GDDR5 memória ezzel szemben az ajánlott effektív 6008 MHz-es frekvenciára lett belőve, de természetesen a felhasználók ezt is és a GPU-t is kedvükre állíthatják, hiszen a kártya felépítése végett rejlik még benne némi plusz potenciál.


(forrás: http://www.overclockers.co.uk)

A három darab 90 mm-es, LED világítással rendelkező ventilátort felvonultató hűtés a korábbi KFA2 és Galaxy kártyákról öröklődött, hozzáigazítva a GTX 680 igényeihez. A két kártyahelyet igénylő VGA-vezérlő hátoldali kimenetei között egy normál méretű DisplayPort és három darab mini HDMI kapott helyet, ami szintén alaposan eltér attól, amit a referencia megoldásokon megszokhattunk.


(forrás: http://www.overclockers.co.uk)

A KFA2 GTX 680 HoF szállítása május 11-én kezdődik, ára pedig előrendelésben jelenleg 530 angol font.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés