Kétféle VGA-foglalatot biztosít a Biostar új alaplapja

A Biostar tavaly ősszel idő előtt beharangozott NF4ST-A9 jelzésű alaplapja a hírek szerint végre eljutott az üzletek polcaira – a Távol-Keleten legalábbis már megvásárolható mintegy 25 ezer forintnak megfelelő összegért.

Az MSI K8N Neo3 lapjához hasonlóan – amelyről korábbi hírünkben tudósítottunk – ez esetben is lehetőség nyílik egy PCI Express x16 vagy egy AGP 8x/4x felületű videokártya alkalmazására, ami bizonyos esetekben mérsékelheti az új platformra való átállás költségeit. A Biostar lapján is az NVIDIA nForce4 vezérlőchipje teljesít szolgálatot, azonban az MSI megoldásával ellentétben itt Socket 939 foglalat fogadja a megfelelő AMD Athlon 64 processzorokat.


Forrás: zol.com.cn [+]

A szokványos méretű lap négy memóriaaljzatába összesen 4 GB RAM illeszthető, a videokártyák számára fenntartott bővítőhelyek mellett három PCI és két PCI Express x1 foglalat található. A nyolccsatornás hangról egy Realtek ALC850 kodek gondoskodik. Meghajtók számára két Ultra-ATA133 csatorna és négy Serial ATA port biztosított, a tárolók RAID 0, 1 és 0+1 kötetekként is használhatók. Az NVIDIA Firewall által védett Gigabit Ethernet interfész mellett összesen 10 USB 2.0 és két Firewire csatlakozó áll rendelkezésre. A forrófejű nForce4 chip hűtésére a Biostar szemmel láthatóan ugyanolyan bordát választott, mint az Asus – ennek zajszintjéről nem sok jót tudtunk elmondani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés