Hirdetés

Kétféle hűtést kapunk a Team Group új, PCI Express 4.0-s SSD-jéhez

A konkrét hardverről ugyan nem árult el sokat a gyártó, de legalább a sebességi adatok és az árcédulák ismertek.

A T-Force Cardea Z44Q-ban a Team Group legújabb SSD-jét tisztelhetjük, amely NVMe 1.4 protokollt és PCI Express 4.0-s interfészt használ, és bár a felhasznált NAND flash lapkák és a vezérlő gyártója ismeretlen, az biztos, hogy QLC-s megoldással van dolgunk.

A 2, illetve 4 TB kapacitással érkező meghajtók rendre 400 és 800 TBW írástűréssel rendelkeznek, míg maximális szekvenciális sebességük olvasáskor 5000, íráskor pedig 4000 MB/s, a véletlenszerű adatelérés pedig ugyanebben a sorrendben 350 000, valamint 600 000 IOPS.

A 3 millió üzemórára hitelesített meghajtók tervezésekor különösen nagy hangsúlyt kapott a hűtés kialakítása, és szerencsére inkább a felhasználóra bízták, hogy mennyire fontos számukra ez a szempont, hiszen a dobozban egy kevésbé hatékony, de kompaktabb grafénlapos megoldást, illetve egy vastagabb, alumíniumból készült hűtőbordát is találunk.

Az 5 év garanciával forgalmazott SSD-k érkezésének dátuma egyelőre nem ismert, a 350 és 690 dolláros árcédulát viszont biztosra vehetjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés