Kétcsatornás hangkártya - csak ínyenceknek!

A hi-fi rendszereiről ismert Onkyo nemrég újabb számítógépbe illeszthető hangkártyát mutatott be. A PCI csatolófelületű Wavio SE-90PCI nem az első PC-s terméke a vállalatnak, amelynek japán honlapján számos multimédiás kiegészítő, hangfalszett, sőt USB-s és PCI-os hangkártya sorakozik fel. A korábbi nyolccsatornás SE-150PCI-vel szemben az új modell egyetlen feladatra összpontosít, ám azt feltehetően tökéletesen teljesíti, ez pedig nem más, mint a hang visszaadása, hiszen a kártya csak kimenetekkel rendelkezik.

Hirdetés

Az optikai digitális kimeneten 32, 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4 és 192 kHz mintavételezésű hang nyerhető. Az RCA csatlakozók formájában megvalósított analóg kimenet a gyári adatok szerint kitűnő, 110 dB jel/zaj viszonyt produkál, átviteli függvénye 0,3 hertztől 44 kilohertzig (0; -0,5 dB) ível. A hangkártya lelke a VIA remekbe szabott 24 bites Envy24MT chipje, amelyet az Onkyo Vector Linear Shaping Circuitry (VLSC) áramkörei egészítenek ki, melyek a digitális-analóg átalakítás miatt előálló zajokat és torzításokat simítják el az analóg jelben – mégpedig csatornánként függetlenül.


[+]

A hangkeltő támogatja az EAX 2.0, A3D 1.0 és QSound szabványokat. Az SE-90PCI alacsony profilú kártya, így mini házakba is könnyen beszerelhető, de a gyártó normál méretű takarólemezt is mellékel hozzá. A március végén piacra kerülő termék ára 100 dollár körül fog alakulni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onkyo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés