Két új Z590-es taggal bővült az ASRock Phantom Gaming szériája

Egy-egy Mini-ITX és ATX formátumú, Wi-Fis modellel gazdagodott az ASRock palettája.

Két új modellel bővítette az ASRock az Intel Z590-es vezérlőhídra épülő palettáját, egy új csúcsmodell helyett azonban két, alacsonyabb árkategóriát megcélzó alaplapról hullt le a lepel.

[+]

A Mini-ITX méretű Z590 Phantom Gaming-ITX/TB4-et mi egy kicsit jobb ajánlatnak érezzük, már amennyiben megelégszünk egyetlen x16-os PCI Express 4.0-s interfésszel, két M.2 foglalattal és két, DDR4-4266 memóriacsatolóval, ugyanis a tízrétegű nyomtatott áramköri lapra a 2,5 gigabites Ethernet (Killer E3100G) és a 6E szabványú Wi-Fi vezérlő (Killer AX1675x) mellé még egy Thunderbolt 4 csatlakozó is odafért.


[+]

Az ATX formátumú Z590 Phantom Gaming 4/ac+ ugyan négy memóriafoglalatot és két x16-os PCI Express slotot, valamint három M.2 csatolót kapott, de Thunderbolt 4 helyett például be kell érnünk a hagyományos USB 3.2 Gen2x2 Type-C csatlakozókkal, illetve a hálózati lehetőségek is szerényebbek: az Intel I219V csak gigabites sebességre képes, a Wi-Fi modul pedig csak IEEE 802.11ac-s, vagy újabb jelzéssel 6-os szabványú.


[+]

Természetesen mindkét alaplap rendelkezik nem csak beépített RGB világítással, de extra kivezetésekkel is, így egyéb fényforrásokat is vezérelhetünk majd a gyártó saját, Polychrome névre keresztelt szoftverével. A hivatalos termékoldalak már elérhetőek, ebből kifolyólag pedig a teljes specifikációk ismertek, a gyártó által ajánlott fogyasztói ár és a piacra kerülés pontos dátuma azonban egyelőre még nem került nyilvánosságra.

Előzmények

Hirdetés