Két új SSD várható az OCZ-től: Trion 100 és Z-Drive 6300

Az OCZ is lázasan készül a Computexre, ugyanis a hírek szerint két SSD bemutatására szánta el magát a vállalat. Ezek közül az egyik a végfelhasználók számára, azon belül a belépő szintre érkezik, és a Trion 100 névre hallgat. Arról egyelőre nincs hír, hogy 2,5" formátumú, SATA 6 Gbps csatolófelületű tárolóból mekkora kapacitású darabok érkeznek, de az már biztos, hogy második generációs 19 nm-es Toshiba TLC NAND chipeket (Toshiba A19) kap, a vezérlő pedig nem az OCZ sajátja, hanem az Alishan kódnevű lapka lesz, amit szintén a Toshiba szállít.

Mindezeket együttvéve a vállalat közleménye szerint a csúcs olvasási teljesítmény 550 MB/s és 91 000 IOPS-nál fog tetőzni - az írás tempójáról viszont nincs hír. Egyes források szerint a termék az OCZ márkaneve alatt megjelenő Toshiba SG4 SSD lesz, amelyet még a tavalyi Flash Memory Summit alkalmával mutatott be az anyavállalat.

A másik újdonság, az NVM Express szabványt követő, x4-es PCI Express 3.0 foglalatba illeszthető Z-Drive 6300 is a Computexen lesz először látható. A maximum 6,4 TB tárkapacitást, 3 GB/s és 700 000 IOPS átviteli sebességet diktáló tárolóval a vállalat egyértelműen az üzleti partnereket célozza meg, azon belül is elsősorban az adatközpontokat.

További információkkal a termékekkel kapcsolatban és képekkel a kiállításról jelentkezünk majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés