Két új generációs Xbox is érkezhet?

Az év elején írtunk arról a pletykáról, mely szerint már működik az új generációs Xbox processzora. A hírek szerint az Oban kódnevű lapkát a Durango néven fejlesztett masina kapja meg, mely az Xbox 360 utódjaként egy tökéletes játékgép lehet. Az új pletykák azonban arról szólnak, hogy létezik egy Loop kódnevű projekt is, mely egy másik konzolt rejt. A helyzet nagyon érdekes, ugyanis két név van a köztudatban, és ez azt is jelentheti, hogy a Microsoft két konzolon is dolgozik egyszerre. Az átalakuló igényeket látva nem is rossz a feltételezett elképzelés.

Hirdetés

Yusuf Mehdi, a Microsoft szóvivője nemrég jelezte, hogy az Xbox 360 ugyan még mindig egy játékkonzol, de a felhasználás módját tekintve a multimédiás tartalmak kerültek előtérbe. A rendszerhez kapcsolódó szolgáltatásokat a vállalat folyamatosan fejleszti, és a játék mellett a masina ma már egy komplett szórakoztató központ is, mely bármilyen multimédiás igényt kielégít. Ide tartozik például az Xbox 360 tévés szolgáltatása, mely az előző év végén startolt el, és egyelőre komoly sikernek számít. Így jutottunk el oda, hogy az Xbox 360 elsődlegesen már nem játékkonzolnak számít. Ettől persze még számos játék készül rá, vagyis a rendszer ebből a szempontból nem lett kevesebb, de más szempontok szerint viszont jóval több képességet kínál, mint korábban.

Visszatérve az új generációval kapcsolatos pletykákhoz, nem elképzelhetetlen, hogy a Microsoft két konzolt is áruljon egy időben. A Durango kódnevű megoldás lehet majd a mindent tudó termék, amely drága lesz ugyan, de a hardcore játékosok igényeit maximálisan kielégíti. A Loop kódnevű verzió lehet az olcsó megoldás, mely valószínűleg nem képes majd futtatni a drágább, úgynevezett AAA kategóriás játékokat, de a szolgáltatások szempontjából ugyanazt nyújtja majd, vagyis szórakoztató központnak tökéletes. Esetleg a nagy sikernek örvendő XBLA-s játékok futtatása még vállalható, hiszen ezek a programok többnyire nem igényelnek erős hardvert, így akár két gépre is megoldható az optimalizálásuk.

Persze a pletykákat nem érdemes készpénznek venni, de nem teljesen elvetendő ötlet egy olcsó és egy drága Xbox az új generációs gépek között. Figyelembe kell venni, hogy a konzolok már kinőtték a játékgép jelzőt. Ugyan biztos sokan használják majd efféle feladatkörre, de a Microsoft tévés szolgáltatásáért például kizárt, hogy több száz dollárt adjon egy potenciális vásárló, ezzel pedig opciós lehetőség egy 100 dolláros masina, ami a hétköznapi vásárlóknak sokkal értékesebb alternatívát jelenthet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés