Hirdetés

Még két processzorral bővül az Athlon II X4 sorozat

Az Intel 2010-re tervezett termékfrissítéseiről nemrég érkeztek konkrét információk, ám az AMD is tartogat meglepetéseket az idei évre. Bár a kisebbik processzorgyártó már meglehetősen széles kínálattal rendelkezik a 100 és a 200 dollár közötti szegmensben, a vállalat még két központi egység piacra dobását tervezi, melyek segítségével már garantáltan be lesznek foltozva a rések a pajzson. Az Athlon II X4 családba érkező modellek a Propus lapkára épülnek, így Socket AM3 tokozással rendelkeznek, továbbá támogatják a DDR2 és a DDR3 memóriákat is. A chip négy magot alkalmaz, melyek egyenként 512 kB-os másodlagos gyorsítótárat használnak.

Az új processzorok a 640 és a 645 típusjelzést viselik, az órajelük pedig 3, illetve 3,1 GHz lesz. Az AMD mindkét modellt a 95 wattos TDP fogyasztási osztályba sorolja. A megjelenés egyelőre kérdéses, de lassabb verzió már tavasszal megérkezik, míg a gyorsabb változatra nyárig várni kell.


AMD Opteron 6000 (forrás: eBay) [+]

A szerverpiacon is erősít az AMD, mégpedig a 12 magos Opteron processzorok, valamint a saját fejlesztésű platformok bevetésével. A konkrét adatokról már 2009 nyarán beszámoltunk, és az eBayen nemrég felbukkantak az első példányok, melyek természetesen licit tárgyát képezik. Persze a vásárlással nem kell sietni, hiszen a hivatalos start is nagyon közel van. Phil Hughes, az AMD szóvivője szerint még ebben a negyedévben elérhetőek lesznek a Magny-Cours kódnevű processzorok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés